Eyyüp BURUN-Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin vatandaşlara sağlık hizmete sunma açısından dünya standartlarını yakaladığını söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in makamlarında ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, valilik ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hizmet verme çıtasını yükseltirken sağlık malzemesi tüketen bir ülke konumuna gelindiğini söyleyen Mehmet Müezzinoğlu, "Yılda 16 milyar lira ilaca ve tıbbi teknolojiye para harcıyoruz. Bu ülkenin bu milletin imkanı bunları ithal ederek oluyor. Biz şimdi bu Türkiye Sağlık Enstitülerini kurarak Ar-Ge yoğunluğunu ve kendi belirli alanlarda ilacını ürete bilen, belirli alanlarda tıbbi teknolojide söz sahibi olabilen bir ülke olma iddiasında olmalıyız" dedi.
SAĞLIK ÜRÜNLERİ ÜRETEN BİR ÜLKE OLMA İDDİASINDAYIZ
Savunma teknolojisindeki gelişmelerle sağlık teknolojisindeki gelişmelerin birbirine paralel olarak seyretmesi gerektiğini ifade eden Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu şunları söyledi:
"Biz ilk aşamada 6 tane sağlık enstitüsü kuruyoruz. Bunlardan bir tanesi kanser enstitüsü, diğeri bio-teknoloji enstitüsü. Yani biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini yalnızca tüketen değil, dünyanın ürettiklerini Türkiye'nin de üretebildiği bir ülke iddiasındayız. Bu enstitülerin kurulması için hazırlanan yasa tasarısı genel kurula geldi. Görüşmeler başladı, fakat kaldı. Muhtemelen eylül, ekim döneminde kanunumuzu çıkaracağız. Dolayısıyla bu anlamda Türkiye önümüzdeki süreçte yalnızca sağlık hizmeti sunun değil, sağlık ürünlerini de üreten bir ülke olma iddiasında ki, yakın coğrafyasında merkez olabilecek bir güce de sahip."
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MASAYA YATIRILMALI
Valiliğin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Müzezzinoğlu, yerel yönetimlerin özellikle sağlık projelerinde yer alması gerektiğini söyleyerek çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i tebrik etti. Uyuşturucu kullanımıyla ilgili olarak engelleyici faaliyetlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklarla toplantı düzenleneceğini ifade ederek, "Uyuşturucuyla mücadelede en güçlü paydaşlarımızdan biride yerel yönetimler olacaktır. Yoğun bir çalışma başlatacağız. Zaten şu anda İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yoğun bir teyakkuz halinde, ama masaya yatırıp yeni yol haritaları ve yeni projeler geliştirilmesi kanaatindeyiz" diye konuştu.
Başkan Fatma Şahin ziyareti anısına Bakan Müezzinoğlu'na el işi kaftan hediye etti. 

FOTOĞRAFLI