BAKAN MÜEZZİNOĞLU: İSTİYORUZ Kİ DÜNYADA DAHA ÇOK BARIŞ OLSUN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın işbirliğiyle Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, son yıllardaki Ramazan ayının İslam dünyası için acılar dolu olarak yaşandığını söyleyerek, "İstiyoruz ki dünyada daha çok barış olsun" dedi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Şamil Tayyar, Derya Bakak ile yetim çocuklar ve aileleri katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yetim çocuklara seslendi. Çocukların Türkiye'nin geleceğini oluşturduğunu söyleyen Başkan Şahin, Ramazan ayının önemine dikkat çekti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise, son yıllarda İslam devletlerinde yaşanan savaşlar nedeniyle Ramazan aylarının sıkıntılı ve acılarla dolu olarak yaşandığını söyledi. İsrail'in Filistin'e yaptığı hava saldırılarında birçok çocuğun öldüğünü, çok sayıda çocuğun ise yetim kaldığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Ne yazık ki Filistin'de Gazne'de yine çocuklar katlediliyor, insanlar öldürülüyor, çocuklar yetim kalıyor. Paramparça bir yapıya hızla İsrail veya dünyanın farklı güçleri yön vermeye çalışıyor. Suriye'de benzer fotoğrafları yaşıyoruz ve bu acıları paylaşırken, istiyoruz ki dünyada daha çok adalet olsun, daha çok huzur olsun, dünyada daha çok barış olsun. Ne yazık ki barışa huzura kastedenler var ve yetimlerin sayısının artmasına vesile olanlar var. Biz Türk Milleti olarak, bu gidişata 'dur diye bilecek, güçlü bir ülkenin güçlü bir milletin mensuplarıyız. O nedenle bu Ramazan sofralarını kardeşlik duygularının güçlenmesi için vesile kılıyoruz. İnanıyorum ki bu Ramazan sofralarında birbirimize olan sevgimiz, kardeşlik duygumuz katlanarak artacak" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından Bakan Müezzinoğlu kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI