SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradeye masa başı tuzaklar kurulmamalı. Milletin hak ve hukukuna, siyasi iktidara ve istikrara, tezgahlarla, tuzaklarla, çetelerle, yurt içi ve yurt dışı oyunlarla tuzaklar kurulmamalı" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının temel atma törenine katılmak üzere Edirne’nin Keşan İlçesi’ne geldi. Destek Kıtaları Mevkii’ndeki 30 dönümlük araziye yapılacak hastanenin temel atma törenine katılan Müezzinoğlu, burada Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, daire müdürleri, siyasiler ve partililer tarafından karşılandı.
Törende konuşan Mehmet Müezzinoğlu, 31 bin yatak kapasiteli 186 hastane inşaatının devam ettiğini ifade ederek, "İnşallah 2-3 yıl sonra Türkiye’deki bütün hastanelerimiz son derece çağdaş, son derece modern, son derece nitelikli, dünya standartlarının da ötesinde, bir kaliteyi, bir hizmet altyapısını yakalamış olacak. Biz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla 11 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnsanımızın sağlık hizmetlerine ulaşımının önünde bütün engelleri kaldırdık. Aile hekimlerimizle, hastanelerimizle, uzmanlarımızla, teknolojik altyapımızla, ilaca ulaşımla her türlü imkanı tüm vatandaşlarımıza sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim insanımız hizmetin en iyisine, hizmetin en güzeline layıktır" dedi.
'MİLLETİN GELECEĞİNE TUZAKLAR KURULMAMALI'
Şehirlerin, bireylerin, ailelerin ve toplumların sağlıklı olabilmesi için sağlıklı bir demokrasiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Milli iradenin sağlığının da korunmasına ihtiyacımız var. Sandığa müdahalenin olmamasına da ihtiyacımız var. Milli iradeye masa başı tuzaklar kurulmamalı. Milletin hak ve hukukuna, milletin siyasi iktidarına ve istikrarına tezgahlarla, tuzaklarla, çetelerle, yurt içi ve yurt dışı oyunlarla milletin geleceğine tuzaklar kurulmamalı. O nedenle sandığın hukukunu ve sandığın sağlığını koruyacak anlayışları da merkeze almamız lazım" diye konuştu.
Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra inşaat yetkilileri ile pazarlık yaparak hastanenin 23 Nisan 2015 tarihinde teslim edilmesi sözünü aldı.
ROMANLAR'IN SORUNLARINI DİNLEDİ
Müezzinoğlu, daha sonra partililerle birlikte Romanlar'ın yoğunlukta yaşadığı Yenimescit Mahallesi’ndeki bir kahveye gelerek, buradakilerle sohbet etti. Müezzinoğlu, Romanlar'ın eğitim, istihdam ve konut ihtiyacı olduğuna değinerek, ilgili bakanlıklarda sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi. Müezzinoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İstanbul’a gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.

ÜY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)