KURULAN TUZAĞA RAĞMEN YOLA DEVAM EDECEĞİZ
Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa’da bakanlık tarafından yapılan desteklemeleri anlattı. Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde biriken ekonomi, inanç özgürlükleri ve terör sorununun çözümü ile ilgili önemli mesafeler kat ettiğini belirten Bakan Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet tarihinde hiç kimsenin cesaret edemeyeceği sorunların çözümünde irade ortaya koyduğunu söyledi.
“BAŞBAKAN’IN YAPTIKLARINDAN RAHATSIZ OLDULAR”
Başbakan’ın Kürt meselesi ve onunla ilişkili terör meselesini çözüme kavuşturulmasında atılan adımların sadece Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşlarını değil, tüm Ortadoğu’yu ilgilendirdiğini kaydeden Bakan Eker, “Birilerini rahatsız eden de bu. Başbakan Türkiye’nin en temel meselelerinin kan dökmeden, uzlaşarak, konuşmak suretiyle çözülebildiği bir ortamı oluşturdu. Bu büyük bir mesajdır. Bu tüm Ortadoğu’daki ülkelere ve dünyaya mesajdır. Bundan rahatsız olanlar oldu. Türkiye’nin ekonomisinin büyümesinden, dünya krizler içinde bocalarken, sonradan Avrupa Birliğine üye olanlar, Akdeniz ülkelerinin neredeyse tamamı ciddi bir şekilde ekonomik krizle boğuşurken Türkiye’nin ekonomik büyüme gerçekleştirmesi, altyapı sorunu çözmesi, kıtayı ve dünyayı ilgilendiren projelere başlaması ulusal, küresel bazı güçleri rahatsız etti. En başından itibaren sürekli bir takım saldırılar, tuzaklar, birtakım çeteler, darbe teşebbüsleri, planları, engelleme çalışmaları, kapatma davaları gibi bir çok engelle karşı karşıya kaldık. Hepsi ile Allah’ın izni, milletimizin sevgisi ve duasıyla karşı koyacağız” dedi.
“BAŞBAKANIMIZLA DURMAK YOK YOLA DEVAM”
Türkiye’yi büyütme, ekonomik olarak daha müreffeh hale getirmek, kalıcı barış, hoşgörü, demokratikleşme ve sivilleşme ile daha şeffaf bir yönetim anlayışının hakim kılmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Eker, “Milletin desteği, sevgisi, duasıyla tüm bu engellemelere, ulusal ve küresel partnerlerin işbirliği ortaya konulan bir çok tuzağa rağmen Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Hepimiz bu hakikatleri vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Önümüzde seçim süreci var. Biz Ak Parti’nin oylarını düşürüp, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir şeyler elde edebilir miyiz diye düşünenler var. Başbakanımızın kutlu yürüyüşü bir medeniyet yürüyüşüdür. İnsani değerlerle birlikte yürüyüştür. Biz Başbakanımızla birlikte yürürken ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. Vatandaşların zihinlerini bulandırma çalışması içinde olanlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’nin bu tür tuzaklardan etkilendiğinde çok acılar çektiğini söyleyen Eker, 28 Şubat sonrasını örnek göstererek sürecin yolsuzluklar ve istikrarsızlaştırma getirdiğini ifade etti. Bakan Mehdi Eker, Ak Parti kadrolarının bunlara karşı vatandaşı uyarmasını istedi.

SÇ-