BAKAN İLE VATANDAŞIN İLGİNÇ DİYALOGU
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mevlana Müzesi'ni ziyaretinin ardından öğle namazını kılmak için Kapu Camii'ne gitti. Burada namaz öncesi cami önünde çay içip, cemaatle sohbet etti. Bakan Kılıç'ın, tuhafiyeci 57 yaşındaki Ali Uyanık ile olan ilginç diyalogu ise dikkat çekti.
Ali Uyanık, yanına oturduğu Bakan Kılıç'a, ''O kadar yatırım yapılıyor, nereden aldınız geldiniz bunların parasını ben anlayamadım ki. O kadar bilgisayarları falan nereden dağıtıyorsunuz. Kore'den mi çaldınız geldiniz? Yoksa Çin’den mi, çaldınız geldiniz, bu kadar parayı'' dedi.
Bakan Kılıç da, ''Çalışıyoruz'' diye cevap verdi. Bunun üzerine Uyanık, ''Yok abi çalışma işi değil bu. Dışarıdan geldi bu paralar herhalde. Bu kadar milyonlarca bilgisayarı nereden dağıtıyorsunuz. Ben orayı anlayamadım. Pensilvanya'dan mı geliyor, yoksa bu paralar'' diye espri yaptı. Bakan Kılıç da, '' Yok canım. Sizden aldığımız güçle'' dedi.
'Ha öyle de' diyerek konuşmasına devam eden Uyanık, ''Çok hırsızlık yapıyorlardı. Bu parayı nereden getiriyorlar diyordum.''
Araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ''Bu kadar yatırım nasıl yapılıyor, demek istiyorsun'' demesi üzerine Uyanık, ''Onu demek istiyorum'' diye cevap verdi.
Bakan Kılıç'ın, ''Basın ters anlayabilir'' diye uyarması üzerine Uyanık, ''İsteği kadar anlasınlar, önemli değil. O rahmetli Turan Feyzioğlu'nun bir lafı vardı. 40 sene önce söyledi bu lafı. 'Beyler derdi. Çuvalın dibi delik. Bunu dikmedikten sonra üstünden istediğiniz kadar dökün dolmaz' derdi. Çuvalın dibi düğümlendi. Şimdi dolmaya başladı. Bu para nereye gidecek? Buraya geliyor işte'' dedi.
Bakan Kılıç da ''2002'de düğümü attı millet'' diyerek konuşmayı tamamladı.

MKY,HD(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)