GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Samsun'da '11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi' tanıtım programına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Kılıç, "Olimpiyatlarda, bayrağımızın sporcularımız tarafından oralarda taşınmış olması, temsil ediliyor olması bizim için gurur vesilesiydi, ancak Soçi Kış Olimpiyatları’nda sadece 6 sporcu ile katılım sağlamış olmamız da içimizdeki burukluktu" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakın Akif Çağatay Kılıç, bugün karayolu ile Ankara'dan Samsun’a geldi. Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ardından da Bakan Avcı ve Kılıç, İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen '11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi' tanıtım programına katıldı. Samsun Valiliği tarafından Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve 'Okullardan olimpiyatlara' sloganıyla çalışma yapılan proje kapsamında il genelinde sportif yetenekli çocukların tespit edilmesinin planlandığı belirtildi.
Programın açılış bölümünde konuşan Bakan Kılıç, bu tür çalışmaların bakanlığı tarafından ciddi anlamda destekleneceğini belirterek, "Çok kısa bir süre önce Soçi’deydik. Burada dile getiriyorum, çünkü hem sevinci hem gururu yaşadık. Bayrağımızın sporcularımız tarafından oralarda taşınmış olması, temsil ediliyor olması bizim için gurur vesilesiydi, ancak Soçi Kış Olimpiyatları'nda sadece ve sadece 6 sporcu ile katılım sağlamış olmamız da içimizdeki burukluktu. İnşallah sizler bütün Türkiye’ye yayılacak bu tip projelerle çok daha başarılı ve yoğun bir katılım sağlayarak üst seviyede temsil ve aynı zamanda başarı elde ederek ülkemizi temsil edeceksiniz” diye konuştu. Kılıç, ardından Ankara’da yapılan Türkiye Minikler 13-14 yaş Okçuluk Şampiyonası’nda birinci olan Selen Oral’a (13) hediye verdi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da konuşmasında, "Nasıl zihinsel yeteneklerimiz birbirinden farklıysa bedensel yeteneklerimiz de birbirimizden farklı. İşte bu proje ile sizin yeteneklerinizin hangi alanda olduğunu önce kendisiniz sonra da bizim keşfetmemizi sağlıyor" diye konuştu.