BAKANLIK İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA PROTOKOL
Sınıf Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği branşlarında iki ve üç yıllık yüksek öğrenim mezunlarının lisans tamamlamasını sağlamayı amaçlayan lisans tamamlama protokolü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Akan tarafından imzalandı. Eğitim enstitüsü ve eğitim yüksekokulu mezunlarından, bakanlıkça herhangi bir tarihte sınıf öğretmenliği veya fen bilgisi öğretmenliği kadrolarına atamaları yapılmış olanların durumlarına uygun 2+2 veya 3+1 Lisans Tamamlama Programı’na kayıt yaptırabileceklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, programların Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından uzaktan eğitim yöntemleriyle uygulanacağını belirtti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk da yaptığı açıklamada, "Bu protokol ile Türkiye’nin değişik bölgelerinde hizmet vermekte olan öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunma fırsatı elde ettiğimiz için mutluyuz” diye konuştu. Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, OMÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr.Metin Eker ve Prof.Dr.Ali Boğa tarafından yapılmış olan yağlı boya tablolar hediye etti.
BAKAN AVCI ÖĞRENCİ VELİLERİNE SERTİFİKA VERDİ
Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 7-19 Yaş Aile Eğitimi Toplu Sertifika Töreni'ne katıldı. Bakan Avcı’nın binaya girişi sırasında 10 bin kişilik cami yapılması için Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesine tepki gösteren okul aile birliği üyeleri Bakan Avcı’nın yanına gitti. Veliler yazdıkları mektubu Bakan Avcı’ya verdi. Öğrenci velilerinin durumu anlatması üzerine Bakan Avcı, "Biraz önce arkadaşlar bahsettiler, böyle bir sorun var diye. Bakayım. Ne yapabiliriz" dedi.
Bakan Avcı daha sonra törenin yapılacağı salona geçti. Törenin açılış bölümünde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimin önce ailede başladığını söyleyerek, "Okuldaki öğrenmeler ancak ailenin ve çevrenin desteğiyle başarılı bir eğitim süreci haline gelebiliyor. Zira öğrencilerimiz okulda geçirdiği vakitten çok daha fazlasını okul dışında geçiriyorlar. Bu durumda akla gelen en önemli soru şu; eğitimde anne baba ve okul dışındaki çevreyi yeterince iyi kullanabiliyor muyuz? Bir özeleştiri olarak şimdiye kadar bunu tam olarak yapamadığımızı söyleyebilirim. Farklı sosyo-kültürel çevrelerden oluşan aileleri okulla ahenkli bir biçimde eş güdüm halinde aynı ortak paydalarla eğitim süreçlerine dahil etme ihtiyacı işte bu öz eleştirinin bir ürünü" dedi.
Bakan Avcı, 18 yaşına gelince ailelerin çocuklarını terk ettiği bir topluma sahip olmadığımızı belirterek, "Ne mutlu ki ailelerimizle kurduğumuz sosyal bağlar ve muhabbet bağı hayatımızın sonuna kadar devam ediyor. Milletimizin sahip olduğu bu çok önemli değer bizim için çok uygun bir zemin oluşturuyor. Geriye okulla aile arasında gençlerimize aynı bakış açısıyla bakmazı sağlayacak ortak bir dil oluşturmak kalıyor" diye konuştu.
Bakan Avcı’nın konuşmasının ardından sertifika programına katılan 250 öğrenci velisine sertifikaları verildi. Bakan Avcı, öğrenci velileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradaki programın ardından Öğretmenevi'nde kentteki öğretmenlerle toplantı yaptı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.