'ARAMIZA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞANLARA MÜSADE ETMEYELİM'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'ne yapılacak 1 baraj, 2 sulama, 5 taşkın önleme tesisinin açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti iktidarlarının en büyük özelliği, temel atıp kenarda durmak değil, temelini atıp açılacağı zamanı belirleyip, açılış tarihinde de açılışını yapmak, attığınız temelin eserini de ortaya koymaktır. Bu eseri her şekilde, herkese hem Türkiye’ye hem de dünyaya göstermektir. Buradaki temeli atılan barajımızın toplam değeri 53 milyon liradır. Bu sadece tek başına olan bir yatırımdır. Buradan Bafra ve Bafra Ovası'nın da sulanması noktasında destekler olacak. Engiz Çayı'nın sağında ve solunda 75 bin dekarlık alanlar suya doyacak" dedi.
AK Parti iktidarları döneminde ortaya konan çalışmalarla Samsun’a DSİ’nin toplam yaptığı yatırımın değerinin 2.2 milyar lira civarında olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu rakamları şuanda dile getirdiğimiz zaman çok kolay söylüyoruz ama ne kadar büyük bir hacme tekabül ettiğini burada yapılacak olan yatırımın 53 milyon lira değerinde olduğunu düşünürsek anlamış oluruz. 12 yılda DSİ’nin Türkiye genelinde yaptığı tesis sayısı bin 700’ü aşıyor. Bunun içersinde 268 adet büyük baraj var. Bu rakamları biz dile getirdiğimizde kolay söylenmiş rakamlar gibi algılanıyor ama geçmişteki atılan temellerin tamamlanmadan bir dahaki iktidarlara bırakıldığını düşünürsek, bunları burada sizler yaşadınız. Ne kadar büyük işlerin yapıldığı ortadadır. Bizlerin birliğinden ve beraberliğinden ancak güç doğar. Bizler bir olacağız, beraber olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız. Biz beraber dururken aramıza fitne sokmaya çalışanlara da müsaade etmeyeceğiz. Biz her zaman millet olarak bir olduk ve her zamanda böyle olacağız" diye konuştu.
Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın konuşmasının ardından temel atma törenine geçildi. Bu sırada yüklenici firma yetkilileri ile yapılan görüşmede barajın bitiş tarihinin 6 ay öne çekilmesine ve 2016 yılının sonuna tamamlanmasına karar verildi. Ardından Bakan Kılıç ve protokol, hep birlikte butonlara basarak barajın temel atma işlemi gerçekleşti.

İA(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)