İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Başbakanımızın sağlığı gayet iyi, programları devam ediyor" dedi.
Doğu Akdeniz Gezisi kapsamında Osmaniye'ye gelen Bakan Kılıç, partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanı Avukat Hasan Emir Aslantaş, Belediye Başkan Adayı Avukat Mehmet Gürbüz ve partililer tarafından karşılanan Kılıç, burada partililerle birlikte kahvaltı yaptı.
'HERKES YAPTIĞI İŞİ KONUŞSUN'
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Bakan Kılıç, ilk olarak dün gittiği Mersin'de Büyükşehir Belediyesince 17'nci Akdeniz Oyunları'yla ilgili hazırlatılan afişleri eleştirdi. Kılıç, "Mersin'de bazı pankartlar billboardlar gördüm. Mevcut belediye başkanı 'Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirdik' gibi bir takım pankartlar asmış. Bütün Türkiye, dünya biliyor ki Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e gelmesinin arkasındaki irade başbakanımıza ve hükümetimize aittir. Bunu bütün Türkiye biliyor. Buna rağmen billboarda çıkıp da 'Bunu biz getirdik' diyorsa, onun ne anlama geldiğini size bırakıyorum. Garantiyi veren, inşaatlarını yürüten, finanslarını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve başbakanın iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Herkes yaptığı işi konuşsun, yapmadığını değil" diye konuştu.
'BU TİP YALANLARI ÇOK DUYACAKSINIZ'
Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada yer alan iddialara da değinen Kılıç, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Biraz önce Ankara ile görüşmeler yaptık. Başbakanımızın sağlığı gayet iyi. Anladığım kadarıyla sanal ortamlarda hastanede olduğu yönünde bazı imalar varmış. Böyle bir şey yok. Bu tip yalanları çok duyacaksınız. Başbakanımızın programları devam ediyor. Şuanda da mitinglerine çıkmak üzere yada yola çıkmıştır. Burdur ve Uşak mitinglerine katılacak. Bu tip yalanlar yayılmaya çalışılacak. Bunlara prim vermeyeceğiz, edebimizi de hiçbir şekilde bozmayacağız. Biz her zaman olduğu gibi halkımızla milletlimizle beraber, el ele, kol kola yürümeye devam edeceğiz, hazırlıklarımızı yapacağız. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra da çalışacağız. Çünkü Ak Parti seçimden seçime çalışan, seçim hazırlığı yapan bir parti değildir."
ESNAFI ZİYARET ETTİ
Konuşmasının ardından seçim bürosundan ayrılan Bakan Akif Çağatay Kılıç, yürüyerek çarşı merkezini gezip esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Bakan Kılıç daha sonra kentten ayrıldı.

İE(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)