İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim çalışmalarına destek verdiği Manisa’da tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "AK Parti’de seçimin bittiği ertesi gün bir dahaki seçimin hazırlıkları başlar. Bizde bu tecrübe yüksek oranda var" dedi.
Manisa’ya açılış ve temel atma törenleri için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Saruhan Otel’de partililerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Bakan Kılıç, kahvaltının ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından partisinin İl Başkanlığı’na geçen Bakan Kılıç, burada AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve partililer tarafından karşılandı.
İl Başkanlığı'nda partililere seslenen Bakan Kılıç, "Dolu dolu bir Manisa programı gerçekleştiriyoruz. Koordineli çalışan bir partiyiz. Çalışmalar seçim tarihinden bir ay önce başlamaz, AK Parti’de seçimin bittiği ertesi gün bir dahaki seçimin hazırlıkları başlar. Bizde bu tecrübe yüksek oranda var. AK Parti teşkilatları çok tecrübelidir. Manisa AK Parti teşkilatlarının en üst kademesinde görev yapmış Hüseyin Tanrıverdi, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Manisa çok şanslı. Manisa en güzel hizmetleri alacak" dedi.
YATIRIMLARA DEVAM
Gençliğe karşı sorumlulukları olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki (YURTKUR) spor ve gençlik merkezi yatırımlarının devam ettiğini kaydetti. YURTKUR kapasitesinin arttırılacağını açıklayan Kılıç, kiralama yöntemiyle bunu sağlayabileceklerini belirterek devletin öğrencilerin yanında olduğunu gösterdiğini vurguladı. Son günlerde basında yer alan özel yurtlardaki sıkıntılara değinen Bakan Kılıç, "Son günlerde özel yurtlarla ilgili bazı duyumlar aldık. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar. Devletimizin gücü öğrencilerimizi barınma noktasında destekleyecek kuvvettedir. AK Parti’nin bu noktadaki kuvveti ortadadır. En iyi şekilde üniversite eğitimlerini görmeleri ve barınma sıkıntısı yaşamamaları için çalışıyoruz. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Geleceğe yönelik hazırlıklar devam ediyor. Yurt kapasitemizi arttırmamız gerekiyor. Yurtlardaki altyapı çalışmaları noktasında çok ciddi gelişmeler oldu. Biz de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Bakan Kılıç’a içinde mesir macunu ve yöresel ürünlerin bulunduğu bir sepet hediye etti.

İK,NU(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)