Kılıç, Samsun'da, Avrupa Birliği(AB) hibe destekli bir programın tanıtımına katıldı. Samsun Lokantacılar, Pastacılar Tatlıcılar, Pideciler, Balıkçılar Odası tarafından yürütülen İlkadım Belediyesi ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odasının proje ortağı olduğu; AB hibe kapsamında dört ayrı dalda, aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı, pide ustası ve servis elemanından oluşan 15-29 yaş arası 75 gencin eğitileceği Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor kursunun tanıtımı İlkadım Duruşehir'de bir restoranda düzenlenen kokteyl ile yapıldı. Kursun tanıtım toplantısına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Lokantacılar Pastacılar Tatlıcılar, Pideciler, Balıkçılar Odası Başkanı İsmail Balcı, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BAKAN KILIÇ: "MİSAFİRLERİMİZE LEZZETLERİ DE HİZMET SEKTÖRÜNÜ DE EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTERMELİYİZ"
Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Samsun'un ve Türkiye'nin gelişmesi için taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri var bunu bir kez daha dile getiriyoruz" diye konuştu. Başlatılan bu projenin kendisini geliştiren ve sunduğu hizmeti geliştirmek için çaba harcayacak herkese güzel bir destek olacağını belirten Kılıç, şunları söyledi.

"Samsun'da bu tip projelerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu; gelişmekte olan turizm sektörünün ve hizmet sektörünün de buna ayak uydurması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda Samsun’a yatırımla beraber büyük ziyaretler olacak. İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelecek 8 bine yakın misafirimiz olacak. Konukları burada ağırlarken lezzetleri de hizmet sektörünü en iyi şekilde göstermemiz gerekiyor. Samsun’un tanıtımı noktasında herkesin üstünde bir sorumluluk var. Bu yapılan çalışmanın bir çok çalışmaya ön ayak olacağı ve vizyon kazandıracağı açıktır."

BAKAN KILIÇ: "VERDİĞİMİZ DESTEK KADAR KULLANABİLECEĞİMİZ DESTEKLER VARDIR"
AB projeleri içerisinde önemli çalışmaların olduğunu söyleyen Kılıç, şunları söyledi: "Bunları bizim iyi kullanmamız lazım. Tabi Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi hiçbir şekilde AB’nin hiçbir dayatmasını biz kabul etmeyiz. Biz neysek oyuz. Çalışmalarımızı yaparız. Bazı makul talepler olur onları yerine getiririz. Ama ülkemizin yapısıyla, ülkemizin karakteriyle ve ülkemizin güvenliğiyle ilgili hiçbir konuda hiçbir taviz vermeyiz. Asla bunu yapmayız. Bu anlamda AB ile olan ilişkimizi işbirliği içerisinde eşitler arasındaki ilişki olarak görüyoruz. Dolayısıyla verdiğimiz destek kadar kullanabileceğimiz destek vardır. Bu da onlardan birisidir."

BALCI: "KENDİ ALANINDA TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK PROJE"
Yaklaşık iki yıl önce projeye başladıklarını söyleyen Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar Pideciler, Balıkçılar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Bu projenin binlerce proje arasında onaylanan 59 projenin hayata geçirilen 57'si olduğunu söyledi. Projenin kendi alanında Türkiye'de en büyük proje olduğunu anlatan Balcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Samsun İl Müftülüğünün yanında Türkiye Diyanet Vakfına ait binada kurs demeyelim aslında bir okul açıyoruz. İlkadım Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortağımız. Kursumuz Türkiye'deki örnek kurslardan biri olacak. Fuat Köktaş projeyi sahiplendi, katkılarından ötürü kendilerine ve İlkadım Belediyesine teşekkür ediyorum."