ANKARA, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 'Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin tanıtım toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, sattığı kitaplar nedeniyle terör örgütüne yardım etmek suçundan ikiz çocukları ile hapse girecek olan Mülkiye Demir Kılınç için devreye girdiklerini açıkladı.
Bakan İslam, "Biz devreye zaten girdik bu konuyla ilgili. Bu konuda bizim sorumluluğumuz anneye ve çocuklara destek vermek. Bu desteği verebileceğimizi söyledik kendisine, hazır olduğumuzu söyledik. Ama o, çocuklarıyla beraber kalmayı tercih edeceğini, çocuklarını bize vermektense, bizim kurumlarımıza vermektense hapishanede onlarla beraber olmayı tercih edeceğini söyledi. O zaman ona, gündüz kreş bakımı önerdik, yani gece çocuklarınız sizinle kalsın, gündüz biz onları bir kreşte ağırlayalım, dedik. Onu da reddetti anne. Bizim verebileceğimiz hizmetler bildiğiniz kadarıyla bu kadar. İstanbul İl Müdürlüğünün anneyle birebir görüştü" diye konuştu.
"Çocuklar belli bir yaşa gelinceye kadar cezanın ertelenmesi mümkün mü?" sorusuna İslam, "Tamamen Adalet Bakanlığı'nı ilgilendiren bir konu. Arkadaşımız da Adalet Bakanlığı'nın devreye gireceğini söylüyor" diye yanıt verdi.
'ADİL YARGILAMALARINI TALEP EDİYORUM'
Anne Mülkiye Demir Kılınç dün eşi ve ikiz bebekleri ile birlikte HDP grup toplantısına katılarak, "Bu kadar ilginin bir şeyi değiştireceğini düşünüyordum. 19 Mayıs'ta ertelem bitiyor. Bize cezaevi yolu görünüyor. Yetkili mercilere sesleniyorum: Müdahale edilsin bir şeyler yapılabilir. Azılı katiller bile bugün dışarıda olabiliyor. Adil yargılamalarını talep ediyorum" demişti.

(HT/SS)