AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın konukevlerinde kalan kadınların 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacaklarını söyledi. İslam, "Herhangi bir sandığı kayıtları yapıldığı takdirde adresleri alenileşmiş oluyor ve bu da can güvenliklerini tehdit edecek bir durum oluşturuyor. Bu mahsurların ortadan kaldırılıp oy verebilmeleri için çalışmaları yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yetiştirmeye çalışacağız" dedi.
Partililerle bir araya gelip, açılışlara katılmak üzere Bolu'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Ayşenur İslam, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İslam, Şanlıurfa'da, kalp ve böbrek hastalığı nedeniyle 5 yıldan bu yana çalışamayan kişinin 8 bin liralık elektrik borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığı evlendireceğinin sorulması üzerine genç kızın bugün okula kaydının yapıldığı açıkladı. Genç kızın eğitimine tamamlayana kadar gözetimlerinde olacağını söyleyen İslam, şöyle dedi:
"Bu konuyla ilgili müjde vereyim. Biz haberi duyar duymaz hemen konuya müdahil olduk ve aile ile görüştük. Gerçekten ailenin maddi durumunda bir sıkıntı olduğunu öğrendik ama aile çocuğun para karşılığında biriyle evlendirilmesi gibi bir durumun olmadığını söyledi. Fakat yine de eğitim sistemi dışına alınmış bir çocuk olduğunu fark ettik. 15-20 dakika önce evine en yakın okula kaydı yapıldı. Artık bundan sonra okullu olacak ve tahsilini bitirinceye kadar bizim gözetimimiz ve denetimimiz altında olacak. Küçük yaştaki çocuklarla ilgili olarak 6 bakanlık bir araya geldik. Konuyu irdeledik ve yasal tedbirler konusunda bir çalışma yaptık. Yasal tedbirler uygulandığı takdirde bu konunun çözümü konusunda çok önemli olacağına karar verdik. Önümüzdeki süreçte bunun takibini yapacağız." 
İslam, kadın konukevlerinde kalan koruma altındaki kadınların 30 Mart' ta oy kullanmaları için bir formül düşünülüp- düşünülmediği sorusuna şu yanıtı verdi:
"Türkiye'deki sığınma evlerinde 3 bin 500 kapasitemiz var. Doluluk oranımız da 2 bin 700. Bu seçimde konuk evlerinde kalan kadınlar için oy verme süreciyle ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlayamadık. Bunun sebebi de şu; konuk evlerimizde kalan kadınlarımızın adresleri gizli. Onların can güvenliklerinin sağlanması için bizim korumamız altındalar. Ancak herhangi bir sandığı kayıtları yapıldığı takdirde adresleri alenileşmiş oluyor ve bu da can güvenliklerini tehdit edecek bir durum oluşturuyor. Bu mahsurların ortadan kaldırılıp oy verebilmeleri için çalışmaları yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yetiştirmeye çalışacağız. Şu an bir ön açıklama yapmayayım sonrasında yalancı konumuna düşmek istemem. Ama bu konuda çalıştığımızı rahatlıkla ifade edebilirim."

MY,TB(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)