TÜRKİYE EN BÜYÜK KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde partisi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Salonu dolduran yaklaşık 500 partiliye seslenen Bakan İslam, şöyle dedi:
"Kendi inandıkları cemaat arasında derhal bir mesafe koymalı ve örgütü yalnız bırakmalılar. Türkiye, bugüne kadar yaşadığı en büyük komployla karşı karşıya. Düşünebiliyor musunuz; yarım milyon insan dinlenmiş. Bu yarım milyon insanın içinde çok büyük ölçüde devletin sırlarına vakıf olanlar var. Devletin sırları dinlendi. Nereye gitti bu sırlar? Müslüman, aynı yerden iki kere ısırılmaz. Akıllı, basiretli hareket etmenin zamanıdır, cemaatli- cemaatsiz, kadın- erkek, genç- yaşlı. Bugün ülkemizde yaşayan herkes bugünkü durumun ve takındığı tavrın hesabını verecektir. Bu hesabı doğru verebilmek için akıllı olmak gerekir. Ben halkımı ve milletime akla, basiret ve vicdana davet ediyorum" dedi.
İslam, toplantının ardından Sağlık Mahallesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını yaparak tesisi gezdi. İslam daha sonra Kuruçay mevkiinde TOKİ tarafından dar gelirliler için yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katıldı. Tören öncesi Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Türk bayrağının kürsünün önünde durmasının Bayrak Kanunu'na aykırı olduğunu belirterek, kaldırılmasını istedi. Bayrak kürsüden alındıktan sonra Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş bayrağı bantla kürsünün arkasındaki duvara yapıştırdı. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Zahteroğulları bayrağı neden kaldırdığını açıklayarak, "Bayrağımız burada asılıydı. Belki arkadaşların dikkatinden kaçmıştır. Bayrak Kanunu'na göre yemin töreni hariç masaların üzerine konulamaz. O nedenle buradan kaldırıp duvara astık" açıklaması da salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı.
Evlerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Bakan İslam, daha sonra bir daireyi gezdi.

MY,TB(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)