Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), ()- AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Kadına şiddetle mücadele konusunda iyi bir noktada değiliz. Bunu açıkca söyleyebiliriz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, seçim bölgesinde partisinin seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bakan İslam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda kadınlarla bir araya geldi.
Bakan İslam, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, kadına yönelik şiddet konusunda Türkiye'nin hiç iyi bir noktada olmadığını belirterek, bakanlık olarak gerekli çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini söyledi.
Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de değil AB ülkelerinde de büyük bir sorun olduğunu söyleyen İslam konuşmasına söyle devam etti:
"Geçmiş tarihlerde kadına yönelik şiddet konulu bir adli tespitimiz yoktu. Adli vaka, kavga şeklinde geliyordu bu oranlar.  Bunu tespit etmemiz mümkün değil. Şunu kesinlikle söyleyebiliriz kadına yönelik şiddet konusunda ciddi bir hacim var. Türkiye'de bu muhakkak mücadele edilmesi gereken bir şey. İyi bir noktada değiliz bunu açıkca söyleyebiliriz. Bu sadece bizim sorunumuz değil, bütün Dünya'nın sorunu. Amerika Birleşik Devletleri ve AB ülkelerinde de kadın yönelik şiddetin çok ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz. Bu bizi teselli etmez. Ama çalışmalarımızı son derece yüksek bir güçle devam etmemiz gerektiğini gösteriyor."
'SIGINMA EVLERİNE GELENLER ŞİDDETE UĞRAMIŞ KADINLAR'
Bakan İslam, kadın sığınma evleri için yapılan başvurularda artış olup olmadığı yönündeki soruya ise "Sığınma evlerimize gelen kadınların büyük bir çoğunluğu şiddet dolayısıyla bize başvurmuş kadınlar. Artış yönünde bir istatistiğimiz yok. Göz kararı böyle birşey söyeyebiliriz, oda doğru olmaz" yanıtını verdi.
'ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTERİZ'
Bakan İslam, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye başvurusuyla ilgili olarak da "Adaletin yerini bulmasını isteriz. Hiç kimsenin masum olduğu halde ceza gibi algılacanak kovuşturma, soruşturma süreçlere geçilmemesini arzu ederiz. Umarım iyi olacaktır" dedi.

ZT,AG(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)