Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, hükümet, devlet ve millet olarak Gazze sorununu derinden hissettiklerini söyledi. Bakan İslam, Gazze'de yaşananların sonlanması için arabuluculuk faaliyetleri yaptıklarını da kaydetti.
Bakan Ayşenur İslam, çeşitli temaslarda bulunmak üzere öğle saatlerinde Adıyaman'a geldi. İlk olarak Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Bakan İslam, tören mangasını selamladı. Beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Bakan İslam, kente ilişkin brifing aldı.
Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Ayşenur İslam, hükümet, devlet ve millet olarak Gazze sorununu derinden hissettiklerini söyledi. Bakan İslam, Gazze’de çocukların öldüğünü hatırlattı ve bu dramın yeni olmadığına vurgu yaparak, "Gazze’deki çocuk dramı aslında bu son saldırıyla ortaya çıkmış bir dram değil. Gazze’de çocuklar onlarca yıldır savaşla birlikte büyüyorlar. Orada çok ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Biz aynı zamanda Filistin’den yurdumuza gelen çocuklarla ilgili faaliyetler yapıyoruz" dedi.
ÇOCUK GELİNLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE
Çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için 5 bakanlığın ortak çalışma yaptığını ve strateji belirlendiğini de dile getiren Bakan İslam şöyle devam etti:
"Çocuk yaşta yapılan evliliklerin ortadan kaldırılabilmesi için. Bu çalışmalar şu an yürürlükte. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yaptığımız çalışmalar var. Devlet olarak sıfır tolerans gösteriyoruz. Türkiye’de evlilik yaşı 18’dir. Çocuklarımızın hürriyetini engellemeyelim, eğitim haklarını ellerinden almayalım. Oyun çağındaki çocuklarımızı anne olmaya, eş olmaya zorlamayalım. Çocuklarımızın mutlu bir hayatı olsun. Eğitimli, hür kendi seçimini kendi yapabilen insanlar olsunlar. Bunun için gayret sarf edelim. Her şey anne ve babalarımıza bağlı. Anne ve babalarımızın eğitimine bağlı. Eğer onlar istemezlerse çocuklarımız bu trajedileri yaşamazlar."
Vali Demirtaş, ziyareti anısına Bakan Ayşenur İslam’a çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI