Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI (Sakarya), ()- AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarıyla ilgili, "Güya Sayın Başbakanımızın evinden 5 kamyon dolusu para 15 dakika içinde çıkarılmış ve başka bir yere götürülmüş. Aldığımız nefesi bile takip ettiklerini söylüyorlar ama bu kamyonların gelişini, dolduruluşunu, gidişini röntgenleyememişler. Olur mu bu? " dedi.
Bakan Ayşenur İslam, iki günlük program için geldiği seçim bölgesi Sakarya'da ilk gününde bir otelde AK Parti'li kadınlarla yemekte biraraya geldi. İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili olarak, "Türkiye'yi masumlara yolsuzluk isnat edenler kasetlerle başkan götürüp getirenler mi, yoksa bu memleketin öz evlatları mı yönetecek,  30 Mart'ta ona karar verecegiz" dedi. İslam şöyle devam etti:
"30 Mart'ta gerçekleşecek olan şey artık bir yerel seçim değil. Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderini tayin edecek 30 Mart'ta. Beni kim yönetecek? Bunu tespit edecek. Beni yolsuzlar mı yönetecek? Masumlara yolsuzluk isnat edenler mi yönetecek? Kasetlerle başkan devirip başkan getirenler, hükümet devirip hükümet getirmek isteyenler mi yönetecek? Yoksa beni bu memleketin öz evlatları mı yönetecek? Benim seçtiklerim mi yönetecek? Türkiye Cumhuriyeti buna karar verecek. Biz bu kararı 12 yıl önce verdiğimizde bu kararı uygulayanlar kadınlardı. Bizim zaferimizin altında kadınların alın teri vardır. Bu seçimlerde AK Parti'ye gönül vermiş kadınlar ablalarla mücadele edecek. Anladınız mı? Her eve gideceğiz. Her mahalleye gireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızı anlatacağız. 'Bizim alnımız ak' diyeceğiz."
5 KAMYON DOLUSU PARAYI 15 DAKİKADA
Gündemi işgal eden ses kayıtları iddialarıyla ilgili de konuşan Bakan İslam, "Güya Sayın Başbakanımızın evinden 5 kamyon dolusu para 15 dakika içinde çıkarılmış ve başka bir yere götürülmüş. Aldığımız nefesi bile takip ettiklerini söylüyorlar ama bu kamyonların gelişini, dolduruluşunu, gidişini röntgenleyememişler. Olur mu bu?" dedi. İslam, sözlerini söyle sürdürdü:
"Şunu yapıyorlar şimdi; 'Bunlar zavallı doğulular, kendilerini yönetemezler. Bunların başına yönetici lazım.' Biz de diyoruz ki o günler çoktan geçti. Bir daha biz o günlere geri dönmeyeceğiz. Biz böyle söyleyince karşımızda kefen dalgalandırıyorlar. Buyurun elinizi korkak alıştırmayın. Ne istiyorsanız yapın. Biz böyle söyleyince 'Biz artık kaderimize razı olmayacağız. O kaderi kendimiz çizeceğiz' deyince yağlı urganı attılar önümüze. Buyurun elinizi korkak alıştırmayın. Biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık. Allah'ın izniyle. Burası er meydanı. Siz kendi hilenizle, biz kendi düsturumuzla. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. O da sökmedi. şimdi bir kasetler savaşı var. Bizin anlımız ak. Çiğ yemedik karnımız ağrımayacak." 
Bakan İslam, Sakarya ziyareti kapsamında ilçelerde de incelemelerde bulunacak.

ZT,AG(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)