BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'in en işlek yerlerinden olan Yahya Kaptan semti girişinde yaptırdığı köprülü kavşağın açılışına katıldı. Açılışta Bakan Işık, artık bir klasik olan Volkswagen kaplumbağa modeli otomobili kullanarak kavşaktan geçti.
Açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Sibel Gönül, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Fikri Işık burada yaptığı konuşmada, ulaşım ve trafiğin tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu belirterek, dünyada her büyükşehrin kendi dokusuna uygun olarak trafik çözümlerini ürettiğini, yerel yönetimlerin de  olağanüstü gayretler içine girdiğini söyledi. Sorunların 10 yıl öncesine göre çok daha kolay çözüldüğünü, bu köprülü kavşağın 6,5 ay gibi kısa bir sürede bitirildiğini belirten Işık, "Yeter ki siz, Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalışanlara, Türkiye'nin ayağına pranga vurup Türkiye'nin ayağını aşağıya çekmeye çalışanlara yüz vermeyin. Halkımız Türkiye'ye kurulmak istenen tuzağa, Türkiye'ye kurulmak istenen kumpasa asla müsade etmeyin. Bugüne kadar müsade etmediniz" dedi.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu'nun da birer konuşma yaptığı törenin ardından köprülü kavşak açıldı.
Törenin ardından 7 aydır burada sıkıntı yaşayan ve kavşağın açılmasıyla rahatlayan esnaf Bakan Işık’a baklava ikramında bulundu. Bakan Fikri Işık daha sonra tutkunlarının dernek de kurduğu artık antika olan Volkswagen kamplumbağa modeli otomobillerden birini kullanarak, konvoy halinde Vali ve belediye başkanlarıyla birlikte kavşaktan geçti.

OU(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)