Turan KOYUNCU/ SİİRT,()-BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gerek partilerin,e gerekse ülkeye bir operasyon girişimi olduğunu belirterek, "Bu ülke sokak eylemleriyle teslim alınmaya çalışıldı. Günlerce sokaktan medet uman siyasetçiler verdiği destekle ülkede bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığıyla ilgili ve seçim çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Siirt'te sivil toplum örgütleri, yatırımcı kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi. Bölgenin çok acılar yaşadığını söyleyen Işık, "Burası uzun yıllar sıkıntı, üzüntü, kanın ve gözyaşının durmadığı bir bölgedir. Çok ağır bedeller ödemiş bir bölgedir. Tabi ki sizin bedel ödediğiniz ve tabi ülkemizin de bedel ödedi. Türkiye, son 30 yıldır enerjisini hep kendi içinde harcadı. Yatırıma, istihdama harcadığı kaynağını teröre, şiddete harcadı ve onun sonucunda bölgemiz hem Türkiye negatif yönde ayrıştı, hem de ülkemiz dünyada hak ettiği büyümeyi sağlayamadı. Ama, yine milletvekilliğinizi yapmış, bu şehre özel ilgisi bulunan Başbakanımız kendi siyasi hayatını riske ederek çözüm sürecini başlattı. Artık bu kan dursun dedi, artık bu iş bitsin Türkiye'nin gündeminde bir daha Allah korusun böyle bir madde olmasın dedi. Biliyorsunuz bu karar kolay bir karar değil" dedi.
Bakan Işık, çözüm sürecinin iradesini ortaya koymak bile birilerini uykularını kaçırmaya başladığını söyleyerek, "Sen misin kanı durduran, o zaman biz de seni durdururuz. Sen misin çözümü sürecini başlatan, o zaman biz de sizi içinizden çözeriz. Devlet adına çözüm sürecinde yürüten ve aktif rol oynayan MİT müsteşarlığımıza bir operasyon yapılmaya kalkıştılar. Hem de öyle bir zamanlama yapıldı ki sayın Başbakan'ın ameliyata gireceği saatte yapıldı. Daha sonra gerek partimize, gerek ise ülkeye operasyon girişimi oldu. Bu ülke sokak eylemleriyle teslim alınmaya çalışıldı. Günlerce sokaktan medet uman siyasetçiler verdiği destekle ülkede bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı. Mayıs ayı Türkiye için Cumhuriyet tarihinin en parlak aylarından biriydi. Türkiye IMF ile olan borcunu sıfırlamış ve IMF ile olan yollarını ayırmıştır. 3 kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin notunu yükseltmiş ve artık Türkiye yatırım yapılabilir ülke konumuna geldiğini belirten not vermiştir" dedi.
Bakan Işık, daha sonra beraberinde partililerle birlikte esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Işık ardından kentten ayrıldı

TK(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)