BAKAN IŞIK İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Beyçelik Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrika hakkında bilgi alan Bakan Işık, daha sonra yemekhane bölümüne geçerek burada sıraya girip yemek aldı. Işık, daha sonra yanlarına oturup birlikte yemek yediği işçilerle sohbet etti.
“81 İLE YAYACAĞIZ”
Fabrika gezisinin ardından Bakan Fikri Işık, Yalova Yolu TÜYAP Fuar alanı yanında 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulan, 200 deney düzeneğinin bulunduğu Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılışına katıldı.
Burada konuşan Bakan Işık, bu merkeze destek verenlere teşekkür etti. Merkezin takdiri hak ettiğini dile getiren Işık, Türkiye’nin geleceğinin eğitim ve bilimde olduğunu söyledi. Bakanlık olarak 81 ilde bilim merkezleri kuracaklarını belirten Işık, sıranın Konya, Kocaeli ve Kayseri de olduğunu söyledi.
İslam medeniyetinin bilimde yaptığı keşiflerin bilinmediğini söyleyen Işık, “Mısır, Babil, Antik Yunan, Hint medeniyeti, İslam medeniyetinin bilime kazandırdıkları adeta görmezden geliniyor. Bu merkezde çocuklarımız bilim tarihinin, İslam medeniyeti boyutu ile de tanıyacak. Bizim ceddimiz de yaptı biz de yapabiliriz. Obama seçim meydanında ‘Yes we can’ demişti. Bizim atalarımız yaptı bizde yapabiliriz” dedi.
Bakan Işık, kurulan merkezlerle çocukların eğlenerek öğreneceğini kaydetti. Eğitimde ezberin kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Işık, “Biz çocuklar bilimi, okumayı, kitabı sevsin istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bilim sevgisini çocukluktan geliştirmek kendi değerlerimizle geliştirmek, çocuklarımıza mutlaka girişimcilik ruhunu aşılamak istiyoruz” diye konuştu.
“ 27 İL İÇİN 1 MİLYAR TL KAYNAK AYIRDIK”
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr.Yücel Altunbaşak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilim merkezleri açılması talimatı ile 27 ilde bu merkezlerin kurulması için 1 milyar TL kaynak ayrıldığını belirterek, Bursa’nın bunu önceden tamamladığını söyledi. Altınbaşak, 2023 hedefi için düşünen araştıran gençlik yaratılması gerektiğini, bilimin kitaplardan değil yaşayarak öğrenileceğini vurguladı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilimin Sultanları Sergisi’ni gezdi.

SÇ-