BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakanlık'ta bulunan 'böcek' olarak nitelendirilen dinleme cihazı ilgili raporda tahrifat yapması istendiğini öne süren TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın sözlerinin arkasında olduğunu açıklaması üzerine "Bu arkadaşa tavsiyem; gitsin Şefkattepe'de senarist yardımcılılığı yapsın" dedi.
Bakan Işık, tarifeli uçakla İstanbul'dan Kastamonu'ya geldi. Kastamonu Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Bakan Işık, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Barada konuşan Bakan Işık, Türkiye'de istikrar sürdüğü sürece tüm şehirlerin ciddi biçimde kalkınacağını söyledi. Bakan Işık, şöyle dedi:
"Şehirlerin kalkınması; ülkenin kalkınması anlamına geliyor. Kastamonu'nun ciddi potansiyeli var. Bu potansiyelin hizmete geçirilmesi için kamu olarak üzerimize düşen işleri yapıyoruz. Uçağınız çalışmıyorsa ticaretin gelişmesi pek mümkün olmuyor. Çok güzel bir havalimanı inşa edilmiş. İstanbul'da Kastamonulu sanayi ve işadamlarımız var. Onların da memleketlerine yatırım yapmalarını arzu ediyoruz."
Bakan Işık, yapımı devam eden Ilgaz tünelinin 2015'in sonuna doğur biteceğini belirten Bakan Işık, "O zaman Ankara-Kastamonu birbirine yakınlaşmış olacak. İki merkeze olan yakınlık bir şehrin gelişmesi açısından kritik öneme sahip. Karadeniz sahil yoluna, İnebolu Limanı'na büyük önem veriyoruz. Biz müteşebbis olduğu sürece bakanlığımız olarak müteşebbisin önünü açmaya hazırız. Biz yatırımı yapıp atıl beklesin istemiyoruz. Talep gelsin biz önünüzü açalım" diye konuştu.
TÜBİTAK ESKİ BAŞKAN YARDIMCISINA CEVAP
Ardından Kastamonu Ticaret Odası'na geçen Bakan Işık, burada  gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Başbakan'ın böcek raporunda tahrifat yapmam" istendi sözleri üzerine görevden alınan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın sözlerinin arkasında olduğuna ilişkin açıklaması hatırlatılan Bakan Işık, şöyle konuştu:
"2012'de bir olay olmuş. Bilim Kurulu kararıyla görevine 2014 yılında son verilmiş birinin bunu 2012'deki olaya bağlaması bir senaryo olsa gerek. Bu arkadaşa tavsiyem gitsin 'Şefkattepe'de senarist yardımcılığı yapsın. Eğer maduriyet yaşadığını, bu konuda baskı yapıldığını iddia ediliyorsa başvuracağı yer yargıdır."