CANIMIZ DEDİKLERİMİZ CANEVİMİZDEN VURMAYA KALKTI
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Taşköprü Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptıktan sonra Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda yapılan aday tanıtım toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Fikri Işık, Ak Parti'ye yolsuzluk maskesi altında operasyon düzenlenmeye kalkışıldığını söyledi. Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü; "Canımız dediğimiz insanlar bizi canevimizden vurmaya kalktı. Destek verdiğimiz, 'eğitim yapıyorlar, dünyanın her yerinde okul açıyorlar' dediğimiz bir hareketin maalesef lider kadrosunun içine sızan bazı ajanlar, bazı ülke düşmanları Ak Parti’ye yolsuzluk maskesi altında operasyon düzenlemeye kalktılar. Bizim siyaset anlayışımızda kim tüyü bitmemiş yetimin malına el uzatırsa o el kırılmalıdır, kırılacaktır. O ayakkabı kutusuna akıllarını koyanlar bugün mahcup olmaya başladılar. Eğer siz balkanlarda o ecdadın asırlarca yaşadığı bugünde kardeşlerimizin yaşadığı o topraklarda üniversite kurmak amacıyla, kurulan üniversiteye destek amacıyla verilen parayı 'Ak Parti iktidarı yolsuzluk yapıyor' diye sunarsanız gerçekler eninde sonunda ortaya çıkar. Türkiye’de yolsuzluk olsaydı Kastamonu’ya havaalanı yapılabilir miydi? Yolsuzluk bünyeleri zayıflatır. Yolsuzluk kanser gibidir, günden güne bünyeyi eritir bitirir."
TÜRKİYE’NİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN MİLLİYETÇİ PARTİSİ AK PARTİ’DİR
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en milliyetçi partisinin AK Parti olduğunu savunan Bakan Işık, "Gelmiş geçmiş en milliyetçi lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Lafla milliyetçilik olmaz. IMF’ye tamam demekle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik IMF’ye borcunun tamamını ödeyip 'istersen sana kredi de verebilirim' demektir. Milliyetçilik ülkeyi ekonomik olarak dışa bağımlı olmaktan kurtarmaktır. Milliyetçilik Suriye’de ki candaşın, kandaşın, dindaşın orada her hangi bir insan acı çekerken onlara yardım göndermektir. Biz asla slogan milliyetçisi olmadık" dedi.
Her zaman zalimin karşısında olduklarını vurgulayan Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bölgede kim haksızlık yapıyorsa haksızlığa karşı dik durduk. Bu bölgede kim hakkından fazlasını istiyorsa ona hayır dedik. Ama belli ki bu bazı mihrapları çok rahatsız etti. Ak Parti iktidara geldiği günden beri Ak Parti’ye yönelik sistematik engellemeler oldu. Balyoz ve e-muhtıra süreçleri yaşadık. Milletimizin desteğiyle o süreçleri aştık."