BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bundan sonra monşerler cumhurbaşkanı seçilemeyecek" dedi. Işık, 'Paralel yapı'yı tasfiye etmenin 'boyun borcu' olduğunu söyledi.
Rize'ye gelen Bakan Fikri Işık, Valilik ve Belediye Başkanlığı'ndan sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Işık, Cumhurbaşkanı'nı artık halkın doğrudan seçebileceğini anlatırken, "Bizim mahallemizden olduğu düşünülse de bundan sonra monşerler Cumhurbaşkanı seçilemeyecek" dedi. Vesayet kurumlarının tasfiye edildiğini anlatan Işık bu konuda da şunları söyledi:
"Askeri, bürokratik, yargı vesayeti tasfiye edildi. Şu anda tasfiyesi üzerinde yoğun olarak durulan son vesayet alanı; paralel yapıdır. Paralel yapıyı tasfiye etmek boynumuzun borcudur. Devlet içinde devlet olmaz. Amirinden değil de ağabeyinden talimat alan bir anlayışla devlet yönetilemez. Yargı, emniyet kurumların içine çöreklenmiş ve belli ki dışarıdan talimat alan bir yapı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kabul edeceği bir yapı değildir."
Genelkurmay Başkanlığı'nda ortam dinlemelerinin yapıldığı yönünde soruyu da yanıtlayan Bakan Fikri Işık, bunu net olarak tespit ettiklerini ifade ederek şöyle devam etti:
"Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı bir yapı niye dinler? Genelkurmay'ın yaptığı çalışmaların eğitim ve hizmetle ne alakası olabilir? Genelkurmay, birinci derecede ülkenin savunmasıyla ilgili bir kurumdur. Genelkurmay Başkanı'nı, kuvvet komutanlarını dinliyorsanız belli ki sizin ülkenin savunmasına yönelik bir takım ilgi ve çalışmalarınız var demektir. Benim bildiğim, bir ülkenin savunmasıyla o ülkeye rakip başka ülkeler ilgilenir. O zaman aklımızdaki temel soru; 'Siz acaba bu dinlemeleri bir başka ülke adına mı yapıyorsunuz?' Şu anda yoğunlaşılan alan bu dinlemelerin nereye servis edildiği ile alakalıdır. Bu, yargının görevi. İnanıyorum ki yargı bunu bulup ortaya çıkaracak, bu yapı bir ihanet şebekesi olarak Türkiye tarihine geçecektir."

FOTOĞRAFLI