AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın 67'nci Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şu anda hedefin Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarın bozulmak istenmesi olduğunu anlatırken, "Gezi olaylarından kalan çok güzel bir kelime var; 'Yedirtmeyiz.' Biz başbakanımızı namertlere yedirtmeyiz. Biz ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarını bozdurtmayız" diye konuştu. 
Antik Kapı Restaurant'ta yapılan AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın 67'nci Danışma Meclisi toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile partililer katıldı.
"BEDEL ÖDÜYORUZ"
AK Partinin bir bedel ödediğini ifade eden Bakan Fikri Işık, yolsuzluğun ne kadar büyük bir ahlaksızlık, suç ise, insanların masumiyet karinesini ihlal etmek, iftira atmanın da o kadar büyük suç ve ahlaksızlık olduğunu söyledi. Bakan Işık, şöyle dedi:
"Biz bu oyuna gelmiyoruz. Milletin bu oyunları çok net gördügünün göstergesi; meydanlar, miting alanları ve sokak sokak, cadde cadde gezdigimiz insanlarımızdır. Hiç endişe ve tereddütünüz olmasın. Bir bedel ödüyoruz. Gezi olaylarından bugüne kadar toplamda 100 milyar lirayı geçen bir fatura var. Ama Allah korusun büyük fatura Türkiye'de siyasi istikrarı bozmakla gelir. Şu anda hedef; Türkiye'de siyasi, ekonomik istikrarını bozmak ve Türkiye'yi yeniden IMF'nin 3 kuruşuna muhtaç etmektir. Hesap bu. İçerde birileri gözü dönmüş bir şekilde Tayyip Erdoğan'a saldırıyor."
Milletin, 'Siyasete dizayn operasyonu'na artık inanmadığını söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti:
"Bu operasyonu; yani siyaseti dizayn operasyonunu artık millet yemiyor; 'Efendim biz yolsuzlukla mücadele ediyoruz.'. Sevgili kardeşim sen yolsuzlukla mücadele ediyordun da 14 aydır elindeki birbirinden ayrı 3 dosyayı neden işleme koymadın?. Eğer o dosyaları eline geldiği zaman gerekli tahkikatı, işlemi yapsaydın AK Parti olarak senin anlından öperdik."
HALK BANKASI VE İRAN'IN TİCARETİNDEN RAHATSIZ OLDULAR
Bakan Işık, bazı kesimlerin Halk Bankası ile İran'ın ticaret yapmasından rahatsız olunduğunu ifade ederken, şunları ekledi:
"Kendi, Türkiye'nin gücüyle dünyanın yıldızı olmuş bankalarımızdan birine bir savcı eliyle operasyon yapan ülke haline geldik. Efendim İran ile ticaret yapıyormuş. Bu ülkede Halk Bankası'nın İran ile ticaret yapmasından kim rahatsız olabilir? Şu salonda, Kocaeli vilayetinde, Türkiye Cumhuriyeti'nde 'Ben vatanımı seviyorum' diyen bir tek kişi Halk Bankası'nın İran ile ticaret yapmasından rahatsız olur mu? Bu operasyonun adresini ve büyük aklı aramak istiyorsanız size bir tek ipucu vereyim. Halk Bankasının İran ile ticaret yapmasından kim rahatsızsa bu operasyonun büyük aklı odur. Artık bundan sonrasında şifreyi siz çözün. Bu kesinlikle yolsuzluk operasyonu değildir. Parti olarak tavrımız açık. Kim bu ülkenin, milletin malına haksız yere el uzatırsa o eller kırılsın ve kıralacaktır."