Fatih TURAN- Hayati YALÇIN/ GÜMÜŞHANE,()- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde hastane ziyaretinde bulundu, babaocağı Şiran ilçesinde de yapımı kısa süre önce tamamlanan hastanenin açılışını yaptı. Bakan Işık, yaptığı konuşmalarda da muhalefete eleştiriler yöneltti.
Torul Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Bakan Işık’a Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda eşlik etti.
Torul'un ardından Şiran İlçesi'ne giden Bakan Fikri Işık'ı, MHP'li Şiran Belediye Başkan adayı Ömer Yeniçeri ve beraberindekiler, 'Sayın bakanımız baba ocağı Şiran'a hoş geldiniz' pankartıyla karşıladı. Karşılayanlar arasında, üzerinde adının baş harflerinin yer aldığı tişört giyen AK Parti Şiran Gençlik Kolları üyelerinin de bulunması dikkat çekti.  
Yapımı kısa süre önce tamamlanan Şiran Devlet Hastanesi'nin açılışıhnda konuşan ve 17 Aralık’ta yaşananlara değinen Bakan Işık şöyle dedi:
"Sütü bozuk her dönemde çıkabilir. Ama kimin sütü bozuk olduğu, kimin helal süt emdiğine kim karar verecek? Kemal Kılıçdaroğlu mu? Yargı kimin haklı, kimin haksız, kimin suçlu, kimin suçsuz olduğuna karar verir. Kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar verecek diye yargının içine sızıp hükümete operasyon yapma yetkisini de bu millet kimseye vermez. Bu millet sütü bozuğa oy vermez, sütü bozuğu iktidar yapmaz." 
Bakan Işık ile beraberindekiler daha sonra Şiran Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı, ardından da tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

FT(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)