BAKAN IŞIK: DEVLETİ YÖNETMEK İSTİYORSAN SİYASİ PARTİ KUR
Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Sinop'un Erfelek İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada partililerle biraraya gelen Bakan Işık, ülke gündemini değerlendirdi.
Sandıktan millet iradesiyle kim çıkarsa başının üstünde olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Çünkü demokrasinin gereği bu. AK Partili, CHP'li, MHP'li, Saadetli, BDP'li seçildi eyvallah. Ama sandıktan çıkmadan, millet iradesini gasp etmeye çalışan çetelere asla eyvallah demeyiz. Siyaset açık bir alandır. Sayın Başbakanımız meydan meydan geziyor. Kendi projelerini anlatıyor. Buna karşılık muhalefet çıkıyor. Ama bir paralel yapı var. Böyle gizlice, yargının içine çöreklenmeye, emniyetin içine çöreklenmeye, TÜBİTAK'ın içine çöreklenmeye, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın içerisine çöreklenmeye, Türkiye'nin stratejik kurumlarının içine çöreklenip devleti adeta içeriden teslim almaya çalışıyor. Bunlara biz müsaade edecek miyiz?" dedi. Bakan Işık konuşmasına şöyle devam etti:
"Kardeşim devleti yönetmek istiyorsan kur siyasi partini, gel siyaset arenasına, anlat millete kendini, milletten destek al, yönet biz de sana 'helal olsun' diyelim. Ama içten içe, herkesi dinleyerek, herkese montaj kasetler hazırlayarak, herkese şantaj yaparak, siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan insanları bile kirli emellerine alet ederek, iş dünyasının üzerine, bürokrasideki çete yapılanmasından dolayı baskı kurarak kimsenin devleti ele geçirmesine müsaade edemeyiz. Son dönemde 17 Aralık'ta yolsuzluk görüntüsü adı altında operasyon yapılmaya çalışıldı. Bu yapıya soruyorum. Siz madem memleketinizi, milletinizi seviyorsunuz, bu ülkede yolsuzluk olmasın diyorsunuz. Bunu doğru kabul edersek sizin yapmanız gereken 10,5-11 yıl bekleyip de son 3 ayda mı harekete geçmek?"

İA,SK (MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)