ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dar gelirlilere gıda ve kömür dağıtımı yaptıkları için iktidarı eleştirenlere, "Tuzun kuru, sen yokluğu bilmiyorsun. Evet dağıtacağız ve dağıtmaya devam edeceğiz. Milletin malını millete veriyoruz" dedi.
Kars'tan karayolu ile Ardahan'a geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Seyfettin Azizoğlu ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Bakan Güllüce, Halk Eğitim Merkezi tarafından valilik önüne kurulan yöresel ürünler sergisi ve kermesinin açılışını yaptı. Güllüce, "Dünyada vatanının başına ana kelimesini koyan tek milletiz. Bizim topraklarımızın ismi Anadolu. Vatan ile Anadolu kelimesini özdeşleştirmişiz. Batı bunları 1800'lü yıllarda fark etmiştir" diye konuştu.
Kadınların hazırladıkları yöresel ürünlerin tadına bakan Güllüce, onların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Bakan Güllüce kermeste sunulan yöresel ürünleri gazetecilere ikram etti.
Ardından Vali Seyfettin Azizoğlu’nun makamına geçen Bakan Güllüce, brifing aldı. Daha sonra partisinin seçim bürosunu ziyaret eden ve vatandaşlara seslenen Bakan Güllüce, şunları söyledi:
"Bizlere 'makarna , kömür , gıda yardımı yapıyorlar' diye tepki gösteriyorlar. Evet dağıtacağız, dağıtmaya da devam edeceğiz. Bizimle dalga geçenlere diyorum ki, 'Senin tuzun kuru, sen yokluğu bilmiyorsun. Sen soğuktan üşüyen çocukların sorunu nedir, bilmiyorsun.' Benim milletim 1 ton kömüre oyunu satmaz. Onurludur. Muhtaçtır, ihtiyaçlıdır. Sen bunun farkında değilsin. Allah seni o ihtiyaçlılar gibi yapsın ki o ihtiyaçlılarla dalga geçmeyi bırakasın. Vatandaşın engin vicdanı; oy verir, vermez. Biz insanlık görevimizi devletin görevini yaparız. Oy ondan sonra gelen bir şeydir. Gelse de olur gelmese de. Ama vicdanımız milletimizle birlikte olmayı emreder. Babamızın malını vermiyoruz. Milletin malını millete veriyoruz. Bundan daha vicdani ve ahlaki bir şey olabilir mi? Efendim zenginler de alıyormuş. Öyle zengin olup da alanın da Allah cezasını versin. Şimdi 3-5 sahtekar varsa bütün yoksulları ihmal mi edeyim?"

DB(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)