Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova’nın Altınova ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
Altınova Belediyesi tarafından Altınova Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştirilen iftara Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın yanı sıra partililer ve vatandaşlar katıldı. Türkiye’nin dünyanın en hızlı kalkınan ülkelerden birisi olduğunu belirten Bakan Güllüce, "Dünyada inşaat sektöründe ikinci olduk. Dünyada temiz deniz yarışmasında üçüncü olduk. Çevre Bakanlığı’nın son birkaç yıllık Ak Parti’nin çalışmalarıyla en temiz plajı, denizi olan üçüncü ülke Türkiye. Bunları çoğaltabilirim" dedi. 
Türkiye’de eski hükümetlerin 1 milyar dolar para bulamadığını, ancak Ak Parti hükümeti zamanında bir ile 6 milyar lira para harcandığının altını çizen Bakan Güllüce, “10, 11, 12 yıl önce hemen karşınızda Tuzla’nın belediye başkanıydım. Bütün sanayi çökmüş, iş adamları dükkanlarını, fabrikalarını kapatmış, Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti, 1 milyar dolar para bulamıyor. Memuruna maaş ödeyecek deprem paralarını ödüyor, o da yetmiyor, kredi vermiyorlar, 1 milyar dolar kredi bulamıyor Türkiye Cumhuriyeti devleti. IMF dedi ki; 'Bir dakika. Harcamalarını kontrol altında tutarım, sonra düşünürüm.'  Cottarelli diye bir adam Türkiye’yi, bizim bütçemizi, paramızı gelir gider yoğunluğumuzu kontrol ediyordu. 6 milyar sadece bir ile harcadığımız para. 1milyar para bulamayan bir Türkiye’den her bir ile en az 6-7 milyar para harcayan bir Türkiye olmuşuz. Savunma sanayimizi kendimiz yapıyoruz artık. Kendi helikopterimizi, hücum botlarımız, tankımızı yapıyoruz. Bir hızlı trenimizi açtık. Bu ne güzel Türkiye’dir. Biz hizmetlerimizin ve Türkiye’mizin hiç kesilmesin diyoruz. Türkiye’nin bu kalkınma hızı hiç kesilmesin, hiç aksamasın diyorum. Hangi partili olursak hangi zihniyete olursak kim buna hayır der ki. Bakın göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Bununla göğsümüzü nasıl kabartmayız. İşte diyoruz ki bu trend, bu hız devam etsin. Bu istikrar devam etsin diyoruz” açıklamasında bulundu.
300 KÜSÜR SAAT KALDI
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir zaman kaldığını söyleyen Bakan Güllüce, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "10 Ağustos’a 300 küsur saat kaldı. İnşallah 10 Ağustos günü akşamı hep birlikte şöyle bir haber okuyacağız, ben bundan eminim. Yüzde kaç olacağı konusunda net bir şey söyleyemem, ama birinci turda olduğundan eminim. Televizyonları açacağız şöyle bir haber dinleyeceğiz: İlk defa halkın kendi elleriyle seçilen cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan çok büyük farkla cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu haberi dinleyeceğiz o gün.” 
FOTOĞRAFLI