ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin bundan önceki yıllarda 500 milyon dolar kredi alabilmek için kapı kapı gezdiğini, şimdi ise yoksul ülkelere 2 milyar dolarlık yardım yapıldığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisince düzenlenen toplantıya katılmak üzere Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'ne geldi. Bakan Güllüceyi, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, daire müdürleri ile partililer karşıladı.
Toplantıda konuşan İdris Güllüce, Türkiye’nin eski halinin mutlaka hatırlanması gerektiğini belirterek, "Türkiye’nin eski halini bir hatırlamak gerekiyor. Türkiye’nin 500 Milyon dolar borcu bulamadığımız günleri unutmamamız lazım.500 milyon dolar kredi için Kemal Derviş kapı kapı çalar bütün dünya liderlerinden 500 milyon dolar ister Coterelli diye bir adam çantasıyla Türkiye’ye gelir kaşları çatıksa kredi çıkmayacak güler ise galiba kredi çıkacak söylemleri olurdu. Deprem hasarı için toplanan paralar ile memurun maaşı ödeniyordu. Birkaç aya daha kredi çıkmasa memur maaşı ödenemeyecek hale geliniyordu. Eskiler ne kadar konuşmaya kalksak buna zaman yetmez, okullar, hastaneler sigortalı olmayan bin inçini bacağı koptuğu zaman devlet hastanesine gideceksin. Şimdi böyle mi? Değil. Biz şimdi yoksul ülkelere hizmet veriyoruz, destek çıkıyoruz. 500 milyon dolar kredi dilenen değil, arayan değil, 2 milyar dolar Afrika’daki, Asya’daki aç ve yoksul ülkelere yardım eder duruma geldik" dedi.
'DÜNYA İKİNCİSİYİZ'
İnşaat sektöründe dünyanın en büyük ülkesi haline gelindiğini dile getiren Güllüce, şunları söyledi:
"Kendinizle övünün inşaatçılar. Biç Çin'den sonra geliyoruz. Bizim mühendisimiz, inşaatçımı, müteahhidimiz gelmiş biraya dünyada ikinci olmuş. Bu müthiş bir şeydir.Dünya’da dev şirketler, devlet olmasına rağmen siz onların arasından çıkacaksınız dünya inşaat sektöründe ikinci olacaksınız. Bütün bunlar hoş bir şeydir. Biz her şeye rağmen kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Biz batı standartlarını geçen onlarında daha önünde olan çevreler ve şehirler oluşturmaya çalışıyoruz."
ŞEHİTLİKTEKİ TÖRENE KATILDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gülüce, daha sonra 18 Mart Şehitler Günü programına katılmak üzere Çorlu Şehitliği'ne geldi. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı söylendi. Bakan Güllüce ayrıca şehit aileleriyle görüştü ve şehit mezarlarının başında dua ederek, çiçek bıraktı. Bakan İdris Güllüce daha sonra ise Çerkezköy İlçesi'ne hareket etti.

MY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)