Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, () - ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gümüşhane'de partililere yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Güllüce, "Dünyada havaalanlarımızı ve gelişmemizi engellemeye çalışan ülkelere sesleniyorum. Bizi dize getiremezsiniz" diye konuştu.
Gümüşhane'de bu sabah Vali Yusuf Mayda'yı ziyaret eden Bakan İdris Güllüce, daha sonra bir düğün salonunda partililerle kahvaltıda biraraya geldi. Burada konuşan Bakan Güllüce, muhalefete yüklendi. Güllüce, "Birileri ne diyor? Başbakan'ın anası diyor. Yani böyle bir şey, böyle bir siyaset olabilir mi? Bırak Başbakanı, hiç kimsenin anasına bir şey söyleme hakkı olamaz! Ayıp bir şey! Bu kadar seviye düştü bu ülkede. Ama hiç televizyonlarda Türkiye'de ne yapacağını söyleyen bir siyasetle muhatap oluyor musunuz? Sadece çamur atmak, karşı tarafa hakaret etmek, sadece karşı tarafı kötülemek. Peki sen ne yapacaksın kardeşim? 'Ben geldim mi boğaz köprüsünü engelleyeceğim', 'Ben geldim mi havaalanını yaptırmayacağım'. Yani projesi, projeleri engellemek. Projesi, projeleri engellemek olan bir siyasetin bu ülkeye ne kadar hayrı olabilir?" dedi.
'BİZİ DİZE GETİREMEZSİNİZ'
Konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Bakan Güllüce, "Ey benim gençlerim. Dev gibi bir ülke oluyoruz, Allah'ın izniyle. Dev gibi bir milletiz zaten. Çok gelişen, kalkınan bir ülkeyiz ve bütün dünya mazlumlarına, yoksullarına ağabeylik yapıyoruz. Dünyada havaalanlarımızı ve gelişmemizi engellemeye çalışan ülkelere sesleniyorum; Bizi ayağımızda çarık yokken dize getiremediniz. Biz 76 milyonuz. Kendi teknolojisini yapan bir ülke olduk. Mühendislerimiz, profesörlerimiz var, gençlerimiz, liderimiz var. Analarımız, Anadolu mayamız var. Bizi dize getiremezsiniz. Bu ruhla, bu mayayla herkes çalışmalı, herkes koşmalı. Daha fazla gayret, daha fazla çalışma, üretim ve zenginlikle biz bu milleti uçurmalıyız" ifadelerini kullandı.
Gümüşhane'de esnafı da ziyaret eden Bakan Güllüce, girdiği fırında gazetecilere pide ikramında bulundu, ardından da Bayburt'ta hareket etti.

HY(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)