ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimi için geldiği Yalova'da, esnaf ziyareti sırasında tokalaştığı simitçi kadına, “Ben de ilkokul yıllarımda simitçilik yaptım. Meslektaşız” dedi. Bakan Güllüce, yapılan anketlere göre, Yalova’da açık ara önde olduklarını belirterek, “Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız” dedi.
İstanbul’dan deniz yoluyla Yalova’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İDO Yalova İskelesi’nde AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal tarafından karşılandı.
Buradan partisinin İl Başkanlığı’na geçen Bakan Güllüce, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1 Haziran’da yapılacak Yalova Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları kapsamında destek olmak amacıyla geldiğini belirten Bakan Güllüce, “Yalova’da yapılan anketlere göre çok açık ara öndeyiz. Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız” dedi.
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciası nedeniyle İstanbul ve Ankara gibi illerdeki protestoları da değerlendiren Güllüce, “Demokrasi olan ülkelerde yürüyüş olur ama yürüyüş karışıklığa sebebiyet vermemeli. Kanunlara yasalara uygun olmalıdır” dedi.
Bakan Güllüce, İl Başkanlığı'nın ardından esnaf ziyareti de gerçekleştirdi. Partililerle birlikte esnafı ziyaret eden Güllüce, el sıktı ve vatandaşla sohbet etti. Ziyaret sırasında kadın bir simitçiyle de karşılaşan Bakan Güllüce, “Ben de ilkokul yıllarımda simitçilik yaptım. Meslektaşız” dedi.

SG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)