ADAY TANITIM TÖRENİNE KATILDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, programı kapsamında Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Müzesi’ni ziyaret edip müze hakkında bilgi aldı. Ardından Sıvı Atık ve Aratma Tesisi temel atma törenine katıldı. Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan törenden sonra temel atma gerçekleştirildi.
Törenin ardından inşaatın birinci katında beton döken işçilerin yanına giden Bakan Güllüce, yaklaşık 3 dakikada mikserden betonun gelmesini bekledi. Bakan Güllüce, harç gelmeyince işçilerle hatıra fotoğrafı çektirip alandan ayrıldı.
Bakan Güllüce, daha sonra Hamit kaplan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım törenine katıldı. Burada konuşan İdris Güllüce, 2001 yılında İMF'de 500 milyon dolar kredi almak için kapı kapı dolaşan Türkiye'yi bugün yoksul ve garip ülkelere 2 milyar dolar yardım eden bir ülke haline getirdiklerini söyledi.
Türkiye'nin kuru üzüm incir yerine helikopter satan ülke haline geldiğini söyleyen Güllüce, "Helikopter üreten ve teknolojisini yapan bir ülke haline geldik. Tank yapan bir ülke haline geldik. Abdülaziz Han'dan bu yana bu devlet kendi silahını yapamamasının ıstırabını çeker" dedi.
AMASYA VE MERZİFON'U KARIŞTIRDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuşması sırasında zaman zaman Amasya yerine ilçesi olan Merzifon’u söyleyince tribünlerdeki partililer bağırarak kendisini uyardı. Güllüce’nin Merzifon demeyi sürdürmesi üzerine son olarak Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir kürsüde konuşan Bakan Güllüce’yi kulağına fısıldayarak uyardı. Bunun üzerine Bakan Güllüce, "Amasya Merzifon fark etmiyor. Aynı şeyleri söylemek istiyorum" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuşmasının ardından belediye başkan adayları ile birlikte partilileri selamladı. Ardından da Merzifon ilçesine gitti.