İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, 'demokratikleşme paketi' ile terörist başı Abdullah Öcalan'a siyaset yolunun açılacağı iddialarına ilişkin olarak, "Böyle bir şey asla söz konusu değil. Zaten metinde de böyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu'nca TBMM'ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok" dedi.
Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından 5'incisi düzenlenen Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu nedeniyle Antalya'ya gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Güler, 'demokratikleşme paketi'nde partilere üyelik için 'terörden mahkum olmama' şartının kaldırılacağı ve bu sayede, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a siyaset yolunun açılacağı iddialarına ilişkin şunları kaydetti:
"Hiç öyle bir şey olabilir mi? Sayın Başbakanımız bunu 30 Eylül'deki ifadesinde açıkladı. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Zaten metinde de böyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu'nca TBMM'ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım."
TRAFİKTE 'ÇEK GÖNDER' UYGULAMASI
İçişleri Bakanı Muammer Güler, ulaşımda hayata geçirilmesi düşünülen 'cep telefonuyla çek gönder' uygulamasına ilişkin de trafik güvenliğiyle ilgili halkın katılımının çok önemli olduğunu söyledi. Bakan Güler, "Madem çoğulcu, demokratik bir hayat öngörülüyor. Mevcut durumda trafik müfettişleriyle ilgili bir belge tanzim ediyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Artık teknoloji değişti. İlla tutanaklarla, illa belli bir bilgiyle olmuyor. Onun üzerine çalışıyoruz. Bakalım nasıl yapacağız ama burada önemli olan farkındalığın yaratılması ve kurallara uyma konusunda davranış biçiminin geliştirilmesi" diye konuştu.