BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’de gelişen olaylara rağmen yapılan anketlerde AK Parti'nin oy oranında artış olduğunu öne sürerek “Gösteriyor ki vatandaşımız oynanan oyunlara inanmamış ve oylarımızda artış var” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul’dan karayolu ile Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret eden Bakan Işık’ı AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç, Emniyet Müdürü Ali yılmaz, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel karşıladı.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’dan kentteki sanayi ve tarım konularında bilgi alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tekirdağ’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Şafak Operasyonu’ adıyla başlattığı Ergene havzasının rehabilite edilmesi talimatından sonra proje için 50 bin lira bütçe ayrıldığını hatırlatarak daha sonra bütçenin 1 milyar liraya ulaşacağını söyledi. Bakan Işık, Tekirdağ ziyareti öncesi Islah OSB projesi için düşünülen bütçeyi de dün imzaladığı açıkladı.
“OLAYLAR SİYASİ DİZAYN OPERASYONUDUR”
Gazetecilerin yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatması üzerine konuşan Bakan Işık, partisinin oylarında artış olduğunu öne sürerek şunları söyledi:
“AK Partinin oylarını sandıkta göreceğiz. Şu anda yapılan kamuoyu yoklamaları bu olayların bir tertip olduğudur ve bu noktada kamuoyunun da aynı kanaate sahip olduğunu gösteriyor. Daha önce yine baktım. Dün takip ettiğim büyük bir ankette, Ak Partinin oylarında beklenen düşüş olmadığını görüyoruz. Ufak bir kıpırdamanın ve artışın olduğunu görüyoruz. Halkın aslında bu işe tepki gösterdiğini de ortaya koymuştur. İstanbul’da Ankara’da büyükşehir seçimleriyle ilgili önümüzdeki süreçte daha çok anketler çıkacak. Daha çok çalışmalar yapılacak. Biz de sonuçta halkın içindeyiz. Halkın nabzını tutuyoruz. Gördüğümüz şu halkımızın bu noktadaki bu bir yolsuzluk operasyonu değil, siyasi bir dizayn operasyonu olduğu kanaati perçinlenmiş durumda. İnşallah bu seçimlerde de, yine patimiz güçlü çıkacak.”
Açıklamalarının ardından bir süre Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile basına kapalı olarak görüşen Bakan Işık ve beraberindekiler, ardından Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na geçti.

RY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)