SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Tekirdağ’da temaslarını sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, valilik ve parti ziyaretlerinin ardından Ramada otelde düzenlenen 25’nci Kamu, üniversite, sanayi işbirliği toplantısına katıldı. Bakan Işık’ın yanı sıra toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, üniversite temsilcileri ve sanayiciler katıldı.
Devletin sanayicisine uzak olmadığını anlatan Bakan Işık, Trakya’da üç kardeş vilayette 17-18 civarı sanayi bölgesinde ileri teknoloji kullanılmaya başlandığını söyledi. Bakan Işık, “Bu noktada en kıdemli üniversitemiz başta Edirne olmak üzere bölgedeki üniversitelerimizle hep beraberiz. Tekirdağ uzun yıllardır gidip geldiğim bir bölge. 1990’larda her geldiğimde burası Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı. Sanayi niye güçlü değil diye düşünmüştüm. Biz niye burada üretimi güçlü olduğumuz alanları arttırıp ihracatı neden desteklemiyoruz diye düşünürdüm. Türkiye yakın zamana kadar özellikle üniversite, sanayi ve kamu olarak kendilerini 3 ayrı küme olarak görürlerdi. Kesişim alanı olmayan birbiriyle alakasız alanlar olarak görülürdü. Her küme kendini evrensel olarak zannederdi. Maalesef üniversiteler de böyle bir anlayış vardı. Türkiye son yıllarda çok çok önemli mesafe kat etti. Sanayi, ‘biz üretiyoruz dünyayı geziyoruz. Hükümet ne zaman yanımızda göreceğiz?’ diye feryat ediyordu. Kamu, ‘bütçedeki parayla kendi çalışanımın maaşını veremiyorum, devleti nasıl destekliyeyim?’ diyordu. Ak Parti’nin gelmesiyle bu anlayış değişmeye başladı” diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık toplantılardan çıkacak sonuca göre bir yol haritası belirleyeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eski bakanımız Nihat Ergün başkanlığında 1 yılda 24 toplantı yapıldı ve bu toplantıdan sonra 26'ncıyı İstanbul’da yapacağız. Toplantılar sonunda kamu ne yapacak üniversiteler ne yapacak, ne yapmalı sanayiciler ne yapmalı, üniversite ve devlet onları hangi noktada destekleyecek. Umut ederim bu çalışmalarımız medyada günlük tartışmalardan daha önde yer alır. Ama yer almayacak. Çünkü burada kavga yok. Burada hedef ve ideal var. Neden Türkiye hala burada derseniz işte cevabı budur. Ne zaman bu toplantı birinci haber olarak medyada girerse haberlere, işte ondan korkmayın o zaman Türkiye iyi yoldadır.”
Bakan Fikri Işık’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının ardından Bakan Işık, Tekirdağ’dan ayrıldı.

RY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)