ŞAHİN: 10 YIL ÖNCE BENİ KİMSE TANIMIYORDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptırılan OSB Anadolu Teknik Lisesi, 400 yatak kapasiteli yurt ve 8 derslikli çocuk akademisinin açılış törenine katıldı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, törendeki konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Fatma Şahin'e başarı dileklerinde bulunurken, başka bakanların da aday gösterilebileceğini ifade etti.
BAKAN ERGÜN:MESLEK LİSELERİNE GEÇMİŞTE HAKSIZLIK YAPILDI
Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, büyümelerinin bir bölümünün sanayinin içinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Sanayi kültürünün gelişmesi açısından mesleki liselerin önemli olduğuna değinen Bakan Ergün, şöyle mohuxku;
"Şimdi onlarda ana dili gibi burada kaldıkları için bir ana kültür, bir sanayi kültürü de oluşmuş olacak. Çünkü onlar büyümelerinin bir kısmını burada sanayinin içinde gerçekleştirmiş olacaklar. Sanayi kültürüne sahip çocuklar, bebeklikten yetişen çocuklar ortaya çıkmış olacaklar. Bunlar örnek şeyler. Organize Sanayi Bölgelerimiz eğitim meslek konuları, üniversiteler iç içe artık herkes dayanışma içerisinde zaten Gaziantep bu dayanışmanın en güzel örneklerinden birini veriyor."
Mesleği olmayan işsiz sayısının çok fazla olduğunu hatırlatan Bakan Ergün, geçmişte meslek liselerine haksızlık yapıldığını anlatarak, "Şimdi meslek liselerinin önü açıldı. Buradaki öğrenci isterse usta olsun, isterse mühendis olsun. Ne isterse onu yapsın. artık eşitlik var" dedi.
Konuşmaların ardından bakanlar törene katılanlarla birlikte açılışları gerçekleştirdi.
Eyyüp BURUN-Mehmet BULUT/GAZİANTEP, ()