ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Suriye'deki iç karışıklıklara değinen Bakan Çelik, "Suriye tarafında ciddi sıkıntılar var. Oradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir leke gelmesin diye sabrediyoruz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin Akçakale'de düzenlediği mitinge katıldı. Toplanan kalabalığa seslenen Bakan Çelik, 30 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaparak, "12 yıldır iktidardayız. Başbakanımız başkanlığında gece demeden, gündüz demeden çalıştık. Türkiye'yi nerelerden alıp nerelere getirdiğimizi sizler biliyorsunuz. Bugün istikrarı bozulan, güven ortamını kaybeden ülkelerin, işte yanı başımızda Suriye'yi görüyorsunuz; hangi durumda olduklarını hep birlikte izliyoruz. Allah o kardeşlerimizi kurtarsın ve hiçbir millete böyle bir musibet vermesin. Vatan olmadı mı, birlik olmadı mı, kardeşlik olmadı mı hiçbir şeyin tadı tuzu olmaz. Önce vatan, önce bu ay yıldızlı bayrak. Biz tarih boyunca düşmanlarımızı birlikte defettik. Şehitlerimiz düşmanı defetti, sonra yan yana da defnedildiler" dedi.
Akçakale Gümrük Kapısı'nın ilçe için öneminden de bahseden Bakan Çelik, şu anda ticarete kapalı olan kapının açılmasının sadece Türkiye'nin elinde olmadığını anlatarak, "Arkadaşlarımız bize geldiler, oturduk konuştuk, devletin bütün yetkilileriyle görüştük. Ama karşı tarafta yaşanan sıkıntılar öyle farklı sıkıntı ki bunu aşma gayreti sadece Türkiye'nin elinde değil. Suriye tarafında ciddi sıkıntılar var. Oradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir leke gelmesin diye Akçakaleli de sabrediyor, biz de sabrediyoruz. Allah razı olsun. İnşallah Suriye'nin hızlı bir şekilde normale dönmesi için biz de Türkiye olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Eskiden olduğu gibi yine hızlı bir şekilde ticaretin devam etmesini en kısa zamanda gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız. Hiç bir şüpheniz olmasın" diye konuştu.

HK (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)