SEÇİM bölgesi Şanlıurfa'da 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin bu seçimlerde büyük bir başarı elde ettiğini, sandık başında yaşanan muhtarlık kavgasında 6 kişinin ölmesinin de üzücü hadisler olduğunu söyledi.

Seçim otobüsüyle kent merkezinde teşekkür turu atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beraberinde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Celalettin Güvenç, Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Halilye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile birlikte parti binasında değerlendirmede bulundu. 2009 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde AK Parti’nin Bozova dışında başka bir ilçeden belediye başkanı çıkaramadıklarını hatırlatan Çelik, "Bildiğiniz gibi 2009 yılında yapılan yerel yönetimlerde seçimlerinde Şanlıurfa’da bir ilçe dışında diğer ilçeleri ve merkez belediyeyi alamadığımızı hepimiz biliyoruz. Böyle bir geçmişe dayalı olarak girdiğimiz bu seçimde büyükşehir belediyesi başta olmak üzeri toplam 9 ilçe belediyeyi aldık. 10 belediyeyi AK Parti kazandı. Diğer 4 belediyede BDP aldı. Özellikle Viranşehir’de dün gece net olarak önde gidiyorduk. Sabahleyin 86 oy geride olduğumuz söylendi. Nihai rakam ise AK Parti 35 bin 442, BDP 35 bin 954 seklinde açıklandı. Arada 500 oy farkı ilan edildi. Ama bu konuda bizim ciddi kuşkularımız var. Parti olarak tüm imkanlarımızla itirazda delillerle bulunacağız. Ben inanıyorum ki; Viranşehir’de yapılan değerlendirmede AK Partiye geçerek hak yerini bulacaktır" dedi.

Yoğun iki ay geçirdiklerini belirten Bakan Çelik, "Muhtar seçimlerinde çok üzücü hadiseler yaşandı. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geri kalanlara sabır tavsiye ediyoruz. Bu olayların gerçekten çok basit bu olayların kabul edilebilir, bir yanı olmadığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

BÜTÜN KESİMLER BİRARAYA GELEREK BİRBİRİNİ DESTEKLEDİ

Şanlıurfa’daki yerel seçimlerde cemaatin desteğini alıp almadığı sorusuna ise Bakan Çelik, şu yanıtı verdi:

"Şu an takım olarak Ak Parti'nin karşısında söylenmedik ve yapılmadık bir şey kalmadı. Şanlıurfa özelinde de aynı şeyler yapıldı. Bütün kesimler, bir araya gelerek birbirlerini destekledi. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları birlikte bayağı mesai harcadı, bildirileri bize de geldi. Okullara ve yurtlara yönelik bazı değerlendirmeleri öğrencilere ve velilere iletildi. Biz bunlara takılmadık. İşimize baktık, yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Allah, çalışanlarla beraberdir, neticesinde öyle oldu. Başbakanımız ve ekibi Ak Parti kadroları, Türkiye'nin sorunlarını çözmekle meşgul. Biz samimiyetle ve ihlasla onunla meşgulken, karşılığında milletimizin verdiği desteği görmekle de büyük mutluluk duyuyoruz."

AL-ÖŞ (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)