'NİNİLERİ 'EVLADIM, YAVRUM, KIZIM, HEDEF 2071' DİYE DEĞİŞTİRİN'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ve Sultandağı ilçelerinde katıldığı bazı tesislerin teme atma töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığının ve hükümetin yatırımlarını anlattı. Eroğlu, modern atık su tesisleri kurarak dünyayla yarışır hale geldiklerini söyledi. Yol ve sağlığın yanı sıra eğitim alanında da önemli hizmetler yaptılığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmesi gerektiğini vurguladı. Dünyada büyük bir yarış olduğunu kaydeden Eroğlu, "Milletler birbirine habire oyun oynayarak, habire komplo kurarak birtakım şeyleri engellemek için her türlü program ve hileyi uyguluyor. Bunu aşmak için geleceğimizin teminatı yavrularımıza en iyi hizmeti vermek lazım. Geçmişte Afyon Lisesi'nde, Şuhut Ortaokulu'nda tebeşir tozu yutarak büyüdük. Şimdi ise yavrularımıza akıllı tahtalar getirdik ki bizim çektiğimiz eziyeti onlar çekmesin. Bütün yavrularımıza dünyayla yarışsınlar diye tablet bilgisayarlar hazırlıyor ve veriyoruz. Helga'nın bilgisayarı varsa benim Hatice'min niye olmasın. Dolayısıyla eğitimde de en güzelini yapacağız" diye konuştu.
NİNNİ ÖNERİSİ
Milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları olduğunu ve bunların çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, 21'inci asrın, Türk milletinin asrı olacağını dile getirdi. Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle dedi:
"Onun için Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te ülkemizi dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına sokmak istiyoruz. İnşallah İstanbul'un fethi olan 1453 yılının 600'üncü yılını 2053'te kutlayacağız. İnşallah çocuklarımız Türkiye'yi o tarihte dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasına yerleştirecek. 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan, büyük bir zafere imzasını attı. Allah o kahramanlardan razı olsun. Onun bininci yılını 2071'de kutlayacağız. İnşallah yeni doğacaklar da 2071'de Türkiye'yi dünyanın en büyük 3 ekonomisi arasına yerleştirmek için gayret edecek. Onun için anneler, bacılar, bebeklerine söyledikleri ninnilerin şeklini değiştirsin. Artık 'Uyusun da büyüsün' demeyi bırakın. 'Evladım, yavrum, kızım, hedef 2071' diyeceksiniz. Artık ninniyi böyle söyleyeceksiniz. Çünkü bu millete bu yakışır."
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki programının ardından Konya'ya geçti.

OB(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)