Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR, () - TÜRKİYE'nin batıdan doğuya uzun süreli yağışların etkisine girdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu yağışlar uzun süre devam edecek. Bahar yağışlarıyla birlikte hiçbir sıkıntı kalmayacak" dedi.
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde taşkın koruma ve sulama göleti temel atma törenine katıldı. Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti öncesi yatırım yapılamadığını savunan Eroğlu, temeli atılan tesislerle 3 bin 940 dekar tarım alanının modern sulamaya kavuşacağını, tesislerin bölge çiftçilerine yılda 1 milyon 940 bin TL'lik gelir artışı sağlayacağını belirtti.
Törende Çepni Köyü sakinlerinin bölgedeki göletin kullanım hakkının balık üretim çiftliğine verildiğini, bu nedenle susuz kaldıklarını söylemesi üzerine Bakan Eroğlu, konu hakkında bilgi aldı. İnsanın her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, önce içme suyunun sağlanması gerektiğini kaydererek, gerekirse balık üretim izninin iptal edilmesi için talimat verdi. Bakan Eroğlu törende, kullanım hakkı köylülere 49 yıllığına verilecek bozuk orman arazisinin tahsisinin çekilişini de yaptı. Bazı köylülerin tahsisten haberleri olmadığını belirterek itiraz etmesi üzerine Eroğlu, ikinci bir tahsis yapılacağını açıkladı. Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra gölet ve taşkın koruma tesislerinin temelini attı.
YAĞIŞLAR BAŞLADI
Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, uzun süreli yağışların başladığını söyledi. Yağışların bu hafta batıdan doğuya tüm Türkiye'yi etkisine alacağını açıklayan Bakan Eroğlu, "Allah nasip ederse mart, nisan ve mayıs aylarında uzun dönem yağışların geleceği şeklinde tahminler var. Bahar yağışlarıyla birlikte hiçbir sıkıntı kalmaycak" dedi.
BÜYÜKŞEHİR ADAYINA YAKIŞMIYOR
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün, İstanbul'da katıldığı programda bir kişiye yumruk attığı iddiasını da değerlendiren Eroğlu, "Vatandaş orada düşüncesini öne sürmüş. Düşünceye karşı, fikre karşı fikirle cevap verilir, zorbalıkla değil. Maalesef kendisi de vatandaşa yumrukla müdahale etmiş. Geçmişte de -Baykal zamanında- CHP Genel Kurulu'nda yumruklaşmalar olmuştu. Büyükşehir adayına yakışmıyor" diye konuştu. 
Bakan Eroğlu, Hocalar'ın ardından Sinanpaşa İlçesi'ne hareket etti.

OB(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)