Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - SOSYAL paylaşım sitesi 'Twitter'in kapatılmasının seçim süreciyle ilgili olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biliyorsunuz, seçimler vesilesiyle çeşitli provokasyonlar, yalan haberler yapılmaya başladı. Seçimlerin sağlıklı olması lazım. Tekrar açılacağını tahmin ediyorum" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Twitter'in kökünü kazıyacağız' açıklamasının ardından Twitter'in kapatılmasını değerlendirdi. Memleketi Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti yapan Eroğlu, "Twitter, mahkeme kararıyla kapanıyor. Herhalde belli bir süre sonra açılacağını tahmin ediyorum. Biliyorsunuz, seçimler vesilesiyle çeşitli provokasyonlar, yalan haberler yapılmaya başladı. Seçimlerin sağlıklı olması lazım. Huzur içinde olması lazım. Tahrikler oluyor, yalan yanlış haberlerle millet tahrik ediliyor. Hakikaten hayırlı bir maksatla pek çokları kullanmıyor. Gerçi ben de Twitter'i çok iyi kullanan bir kişiyim, ama ben genelde hizmetleri anlatıyordum. Şu anda Allah nasip ederse çok daha güzel hizmetler yapılacak. Yeter ki şu seçimler huzur içinde geçsin. Bütün arzumuz o" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Twitter tekrar açılır mı" sorusuna ise Bakan Eroğlu, "Herhalde açılır, tahmin ediyorum. Mahkeme kararı bu biliyorsunuz" diye konuştu.

OB(HA/AK) (FOTOĞRAFLI)