Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu anda Türkiye'de bir su meselesi yoktur. Bunu söylüyorum. Yani bıyığı kestirmeye niyetim yok" dedi.
Balıkesir'in Bandırma, Manyas ve Bigadiç ilçelerinde açılışlara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edremit'teki toplu temel atma töreni öncesi Balıkesir Valiliği'ni ziyaret etti. Ardından Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur'un da katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Balıkesir’e yapılacak 327 milyon lira değerinde sulama, ormancılık, meteoroloji çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bakan Eroğlu, "31 Ağustos 2013 tarihinde geldiğimizde Balıkesir'e 36 müjde vermiştik. Bugün için de 9 müjde hazırladık. Böylece son 8 ayda Balıkesirlilere 562 milyon liralık 45 müjde verdik" dedi.
'BIYIĞI KESTİRMEYE NİYETİM YOK'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, kuraklık, barajlardaki doluluk oranı ve su sorunu ile ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:
"Türkiye'de hiçbir şehri susuz bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Allaha şükür son yağışlarla birlikte B planına ihtiyaç hasıl olmadı. A planından B planına daha geçmedik. Ama bizim B planımız da var, C planımız da var. İstanbul'un nüfusu bizden önce, Başbakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce 6.5 milyondu. 1994'de, İSKİ genel müdürü olarak İstanbul'u devraldığımda bazı yerlere haftada bir kez su verdiğimizde çok iyiydi. 15 günde bir su verdiğimiz yerler vardı. Şimdi İstanbul'un nüfusu 17 milyona çıktı ve şu anda su var. Devamlı akıyor ve akmaya da devam edecek. Balıkesir'de arıtma tesisi yoktu, isale hattı yoktu. Başbakanın talimatı ile muazzam bir isale hattı, muhteşem bir arıtma tesisi yaptık. Başbakanımız açılışı yaptı. Şu anda Balıkesir'in 2045 yılına kadar su sorunu yok. İçme suyunda olduğu gibi kullanma ve sulamada sorun yok. Zaten yağışlar da devam ediyor. Şu anda Türkiye'de bir su meselesi yoktur. Bunu söylüyorum. Yani bıyığı kestirmeye niyetim yok."
UĞUR'A DESTEK
AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur'a “Başkan” diye hitap eden ve seçimlerde başarı dileyen Bakan Eroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Edip Bey'in projeleri var. Başkanımıza tam destek vereceğiz. Tüm katı atık tesislerini, biyolojik arıtma tesislerinin tamamını yapacağız. Bunları normalde belediyelerin yapması gerekiyor. BASKİ (Balıkesir su ve Kanalizasyon İdaresi) ile bu yatırımları Balıkesir'e kazandıracağız” dedi.
EDREMİT'TE TOPLU AÇILIŞ YAPACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra karayolu ile Edremit’e geçti. Bakan Eroğlu, Edremit'te gerçekleştirilecek toplu temel atma töreninde Bandırma Emre Göleti Sulaması, Balıkesir- Merkez Deliktaş Göleti ve Sulaması, Gönen Körpeağaç Göleti ve Sulaması ile birlikte 5 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

HD,CY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)