ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de korunan alanların azaldığı yönünde kanaatler olduğunu belirterek, "Türkiye'de korunan alanlar Belçika'nın iki katı büyüklüğüne sahip. Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde bulunan Gazelle Otel'de düzenlediği "Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı" na Veysel Eroğlu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık'ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve orman teşkilatı yetkilileri katıldı. Bolu'nun turizm değerlerinin ele alındığı çalıştayda konuşan Veysel Eroğlu, turizm tanıtımları konusunda eksiklikler olduğunu belirterek, "Turizmde tanıtım noktasında eksiğimiz var. Tanıtım demek bir takım broşürler değil, bütün dünyayı dolaşan bir tanıtım yapmamız lazım, bunu da yapacağız. Sadece tanıtım ve istihdam değil, yöre insanına gelir getirecek bir takım imkanlar da olmalı" dedi.
Bolu'da yöresel ürünlerin markalaştırılmasını öneren Eroğlu, "O kadar çok sayısız şifali bitkiler var ki. Bütün ilaçlar şifalı bitkilerden elde ediliyor. Organik ürünler, şifali bitkiler konusunda bizim bir hamle yapmamız lazım burada. Bunları marka şekline getirmemiz lazım. Bu konuda biz her türlü desteği vereceğiz. Buradan orman teşkilatındaki arkadaşlara talimat veriyorum. Yöresel ürünlerin marka olarak sunulmasını sağlayalım. Beş yıllık eylem planı hazırlayacağız. Para sorun değil, para bol. Eskiden toplanan bu paraların yüzde 86'sı faize gidiyordu, şimdi bu oran tersine düştü. Yüzde 14'e kadar indi" diye konuştu.
Türkiye'de korunan alanların azaldığı ve korunmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'de korunan alanlar azalıyor, korunmuyor diye bir takım kanaatler var. Bizim Türkiye'de korunan alanlar Belçika'nın iki katı büyüklüğüne sahip. Belçika'nın büyüklüğü 3 milyon hektar. Bir ülkenin iki katı, biz korunan alanları koruyoruz. Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Geçmişte aynı bakanlık 70-75 milyon fidan üretirken biz daha az parayla, daha az insanla geçen yıl 470 milyon adet fidan ürettik. Tabiat parklarının sayısı da arttı. Milli Park sayısını da 33'den 40'a çıkardık. 17 olan tabiat parkını 193'e çıkardık"