Ahmet DAĞLI/AFYONKARAHİSAR, () - YABANCI teşkilatların Türkiye üzerinde oyunlar kurmaya çalıştığını iddia eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dışarıdakileri anlayabiliyorum, ancak destek verenleri, içerideki gafilleri anlamıyorum" dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde 5 gölet, sulama, regülatör ve taşkın koruma tesisinin toplu temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'den önceki hükümetin memur maaşlarını dahi ödeyemeden gittiğini söyledi. AK Parti'den önceki 3.5 yıllık süreçte DSİ'nin 9 tesis açabildiğine değinen Eroğlu, "Biz son 11 yılda yaklaşık 400 tesis açtık. Türkiye'de ilk defa biz temel atarken bitirilme tarihini verdik. Yıllarca sürünceme de kalan tesisler dönemini kapattık" dedi.
Hükümetin sadece borç ödeyip Merkez Bankası'nın kasasını doldurmakla kalmayıp büyük yatırımlara imza attıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, sağlık alanında da önemli yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan bütün yatırımlarda, 'Önce millet' dediklerini dile getiren Bakan Eroğlu, ulaşım, barınma, eğitim ve çevre konusunda önemli projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.
'MİLLETİMİZ BUNLARA SEÇİMLERDE CEVAP VERECEKTİR'
Konuşmasında 17 Aralık soruşturması ve sonrasında meydana gelen olaylara da değinen Bakan Eroğlu, olumsuzluklara ve engellemelere rağmen hükümetin çalışmalarına, yatırımlarına devam edeceğini kaydetti. Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirten Bakan Eroğlu, "Türkiye'nin bu muhteşem yükselişini hazmedemeyenler var. Dışarıdakileri anlıyorum, ancak içerideki gafilleri anlamıyorum. Ama biz engellere rağmen, yolumuza devam edip şanlı bayrağımızı zirveye dikmeye çalışmaya devam edeceğiz. Çeşitli istihbarat teşkilatları Türkiye üzerinde oyunlar kurmaya çalışıyor. Ama milletimiz bunlara seçimlerde cevap verecektir. Türkiye'nin bu muhteşem yükselişini, ilerlemesini kimse engelleyemeyecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, tören alanından protokol üyelerinin de katılımıyla Bektaş Göleti alanına canlı yayın bağlantısı yapan Bakan Eroğlu, tesislerin temelini attı. Temeli atılan 5 tesisle yaklaşık 7 bin 500 dekar tarım alanının modern sulamaya açılması ve bölge çiftçileri için yıllık yaklaşık 9 milyon TL'lik gelir artışı öngörülüyor.
İlçe meydanında gerçekleştirilen törene, Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra eşi Hatice Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve vatandaşlar katıldı.

AD(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)