Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi tartışmasıyla ilgili olarak, "Oraya kim müdahale ederse Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı ordumuz gereğini yapar. Hiçbir şekilde müdahale ettirmeyiz, kim olursa olsun. Orası vatan toprağı. Hükümetimiz ve kahraman ordumuz ne pahasına olursa olsun buna müsaade etmez" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da seçim çalışmaları çerçevesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, herkesle tek tek tokalaştı. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Suriye'nin Halep kentinde bulunan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili olarak şunları dile getirdi:
"Süleyman Şah Türbesi Türk toprağı, orası vatanın bir parçası, orada şanlı bayrağımız dalgalanıyor. Türbenin su altında kalma riski vardı, ben özellikle o bölgeye bizzat gittim. Etrafını güzel bir şekilde çevirdik, istinat duvarlarını tamamladık. Orada askerlerimizi selamladım, deftere de güzel bir not yazmıştım. Orası Türkiye topraklarının dışındaki bir yer değil. Oraya kim müdahale ederse Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı ordumuz gereğini yapar. Hiçbir şekilde müdahale ettirmeyiz, kim olursa olsun. Orası vatan toprağı. Hükümetimiz ve kahraman ordumuz ne pahasına olursa olsun buna müsaade etmez."
MISIR'DAKİ OLAY AYIP VE REZALET
Mısır'da 529 kişiye idam cezasının verilmesi konusunda da Eroğlu, "Bu hakikaten büyük bir cinayet bence. Demokrasinin olmadığı, bir diktatörlük rejiminin olduğunun göstergesi. Mısır'daki yöneticiler için büyük bir ayıp. Tarihe büyük bir ayıp ve rezalet olarak geçecektir. Mısır'daki üst yönetim bunun farkında. Özellikle batının bu konuda sessiz kalması, Türkiye dışında bir seda olmaması üzüntü. Batı her zaman kendi menfaatlerini düşünüyor. İnsan hakları ile ilgili bir teşebbüsü yok" dedi.
'DUA EDENLER SAYESİNDE YAĞIŞLARDA PROBLEM YOK'
Kamuoyunda yağış beklentisi olduğunu soran bir gazeteciye de cevap veren Bakan Eroğlu, "Ya kardeşim yağışlar geliyor, durmadan yağışları sormayın. Geliyor şu anda, bütün Türkiye yağış dolu. Tamam mı, oldu mu? Ya, yağışlar geliyor Allah'a şükür. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, dua edenler var. Dua edenler sayesinde yağışlarda bir problem yok. Toprak yağışı istediği zaman Cenab-ı Allah yağışı gösterir. Şu anda Batı'dan başlayarak 1 hafta boyunca bütün Türkiye yağış alacak" diye konuştu.

MA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)