Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Hizmet' hareketinin parti kuracağı iddialarıyla ilgili "Kurarlarsa memnun oluruz, daha iyi olur. Böyle kapalı kapılar ardında derin mahzenlerde çalışma yapmak yerine su yüzüne çıksınlar" dedi.
Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde partisinin Belediye Başkan Mustafa Çöl'ü tanıttı, halk pazarında esnafı ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangınlarının başladığı hatırlatılarak bu konudaki hazırlıkların sorulması üzerine Bakan Eroğlu, şunları dedi:
"Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda son derece kuvvetliyiz. Hatta civar ülkelere bile yardım ediyoruz. Geçmişte Balkanlara, Rusya'ya ve İsrail'e bile yardımcı olduk. Bu konuda oldukça hazırız fakat hazır olmak yetmiyor. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Orman yangınlarının büyük kısmı insan kaynaklı. Vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olsun istiyoruz. Neticede bu ormanlar bütün dünyanın ortak malı, akciğerlerimiz. Nisan ayından itibaren yangınlar zaman zaman gözüküyor. Mayıs, haziran ayından itibaren biz zaten alarm durumuna geçiyoruz. Bu seneyi de geçen sene gibi sıkıntısız atlatacağımıza inanıyorum. Ayrıca, çok sayıda gölet yaptık. Onların da çok faydası olacak."
'PARTİ KURARLARSA BİZ DE MEMNUN OLURUZ'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün akşam yaptığı açıklamada, 'Hizmet' hareketi parti kuracak. İzmir'de böyle bir çalışma başlatmışlar' sözlerinin sorulması üzerine Bakan Eroğlu, "Parti mi kuracaklarmış? Kurarlarsa memnun oluruz, daha iyi olur. Böyle kapalı kapılar ardında derin mahzenlerde çalışma yapmak yerine su yüzüne çıksınlar. Biz de memnun oluruz. Demokrasinin gereği bu. Gizli kapaklı değil de açık şeffaf şekilde ortaya çıkmalarına fevkalade seviniriz" yanıtını verdi.
'HUZUR İKLİMİ HAKİM OLSUN'
Yerel seçim çalışmalarını da değerlendiren Eroğlu, Ak Parti seçim ofislerine sık sık saldırı düzenlendiğini söyledi. Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Gittiğimiz yerlerde bütün partilerin seçim bürolarını ziyaret ediyoruz. Onlarla kucaklaşıyoruz. Seçimlerin bir bayram havasında geçmesi lazım. Gerginlik olmamalı. Biz herkesi seviyoruz, 77 milyon vatandaşımızı gönülden seviyoruz. Herkesin siyasi tercihine, giyimine, kuşamına saygı gösteriyoruz. Türkiye'de huzur ortamı oluşsun istiyoruz" dedi.
CHP'Lİ TOPTAŞ'LA KARŞILAŞTI
Bakan Eroğlu, esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve Sandıklı Belediye Başkan adayı Ahmet Özaydın'la bir süre sohbet etti. Eroğlu, MHP seçim bürosunun önünden geçerken de kendisine bozkurt işareti yapan grubu da selamladı.

AD(SU/BT) (FOTOĞAFLI)