BAKAN EROĞLU’NDAN CHP’Lİ BALBAY’A SERT TEPKİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında İscehisar İlçesi'nde partisinin belediye başkan adayının tanıtım törenine katıldı. Buradaki törende konuşan Bakan Eroğlu’nun hedefinde geçen çarşamba günü Afyonkarahisar’ı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay vardı. Mustafa Balbay’ın, 'Afyonkarahisar, iktidarın her türlü zulmünü çekti' sözlerine tepki gösteren Bakan Eroğlu, "Geçenlerde kendini bilmez birisi demiş ki; Ak Parti Afyon'a zulmetti etti. Ya siz ülkeye büyük bir zulüm yaptınız. Türkiye'yi 70 sente muhtaç ettiğiniz günleri hatırlıyoruz. Ekmeği karneye bağladığınız günleri daha yakında petrol bulamadığımız için kuyrukları biliyoruz. Nerden nereye geldik. O günler geride kaldı. Faiz lobisinin hortumlarını kesiverdik. Biz hortumları kesiyoruz ondan rahatsız oluyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir hükümet var. Eğer biz onlar gibi olsaydık, paralar bir yere gitseydi, IMF'ye 23,5 milyar dolar ödenemezdi. Afyon'a gelip konuşan da haddini bilsin, daha fazla konuşmasın. Afyona gelip de Afyonlulara maval okumasın" dedi.
17 ARALIK SORUŞTURMASI 
Konuşmasında 17 Aralık soruşturmasına da yer veren Bakan Eroğlu şunları kaydetti: 
"TBMM'de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazar. Eski dönemlerde bu sadece kağıt üzerinde yazardı. Ak Parti hükümeti sayesinde bu gerçekten yazıldı. Tüm Türkiye'ye altın harflerle yazıldı. Ama bu durumdan kimi insanlar rahatsız. Bunu hazmetmiyorlar. Bazıları istiyor ki Türkiye'yi, millet değil biz yönetelim. Millet anlamaz, ‘millet bidon kafalıdır’ falan diye düşünüyorlar. Yıllarca hep 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' dediler, ama bu Ak Parti iktidarına kadar tam manasına kadar gerçekleşmedi. Çünkü hep darbeler oldu. En son darbe teşebbüsüne de dost-modern diyorlar. 17 Aralık'ta yapılmaya çalışıldı. Bundan önce de Gezi'de darbeyi denemeye çalıştılar. Gezi Parkı’nda birkaç çalı tipi ağaç kesildi. Birden bir kıyamet koptu. Aydın'da bir meydanda bütün Aydınlıların istifade ettiği yüzlerce binlerce yetişmiş ağaç kesilmiş. Orası taş, beton olmuş. Peki buraya niye kimsenin sesi çıkmıyor. Ama meselenin özü ağaç değil." 
CHP GELİR KISMET KESİLİR
Kendisinin dünyada en çok tesis açan bakan olduğunu, gazetecilerden dünyadaki tüm bakanların araştırılmasını isteyen Bakan Veysel Eroğlu, "Bakalım benden daha çok tesis açan bir bakan var mı?" dedi. 
Yaptıkları tesislerle kuraklığın sorun olmayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Bizim 76 şehre yaptığımız dev arıtma tesisleri, barajlar, muazzam isale hatları, pompa istasyonları olmasaydı bu şehirler şimdi susuzdu. Şu an her evde su var. Hiç bir problem de olmayacak. Ey CHP sen hep susuz bıraktın milleti. Bunu söylemek istemiyorum, ama gelir CHP kesilir kısmet. Zaten bunu İstanbul'da yaşadık" diye konuştu. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasının ardından Ak Parti İscehisar Belediye Başkan adayı Mustafa Çibik'e destek istedi. Bakan Eroğlu, daha sonra İhsaniye İlçesi'ne geçerek burada da belediye başkan adayı Lokman Ekici ile belde belediye başkan adaylarını tanıttı.