MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILINI YAPTI

Yalova’daki programının ardından Çınarcık İlçesi’ndeki Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katılan Bakan Eroğlu’nu burada, Yalova Valisi Esengül Civelek, Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, akademisyen ve öğrenciler karşıladı.

Törende konuşan Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Salih Meslek Yüksek Okulu’nda 800 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, "Çınarcık Meslek Yüksekokulumuz 2 bin metrekare zemine oturtulmuş, toplamda 8 bin metrekare kapalı alana sahiptir. 2013-2014 öğrenim yılı içerisinde 800 öğrencisi bulunmakta. 2023 vizyonumuzda ise öğrenci sayısı toplamda 3 bin 200’e ulaşacaktır. Bölümlerimizin tamamı istihdam odaklıdır” dedi.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Burada güçlü bir eğitim kadrosu var. Bunu görmenin mutluluğunu yaşadım. Tabi buraya ben niye geldim? Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nun armasına bakarsanız orada çınar yaprağı var, orada kuşlar var, su var o da bizimle ilgili. Dolayısıyla buraya gelmek şart oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hükümet olarak eğitime büyük önem veriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Eruslu, Bakan Eroğlu’na günün anısına Yalova Üniversitesi logolu çini tabak hediye etti. Ardından Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nun açılış kurdelesi kesildi. Bakan Eroğlu okulu gezdi.

Bakan Eroğlu ardından AK Parti Çınarcık Seçim İrtibat Bürosu ile AK Parti Koru Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı. Eroğlu, TİGEM'de bir restoranda muhtarla da bir araya gelerek akşam yemeği yedi.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAF)