ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da günlük 2.5 milyon metreküp su kullanıldığını belirterek, "Susuzluk yok, su vereceğiz merak etmeyin. A,B ve C planlarımız var. Bazen muhalefet, bazı belediyeler, belediye başkanlıkları onları da biz kurtardık. İzmir susuz kalacaktı biz kurtardık" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi açılışlara katılmak üzere helikopterle Tekirdağ’a geldi. Bakanlar Eroğlu ve Müezzinoğlu'nu Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi ve partililer karşıladı. Daha sonra vilayete geçen bakanlar Vali Yerlikaya’dan devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Veysel Eroğlu vilayette, Orman Genel Müdürlüğü’nün 5 milyon liralık yatırımıyla Tekirdağ’da 5 bin dekar alanın 800 bin fidan ve 27 bin fıstık çamı dikilerek ağaçlandırılacağını söyledi.
İSTANBUL’DA SUSUZLUK YOK
Gazetecilerin İstanbul’da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağını sorması üzerine konuşan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu dönemlerde, insanların su istasyonlarından para vererek su ihtiyaçlarını karşıladığını hatırlatarak şunları söyledi:
"O tarihlerde İstanbul’un nüfusu 6.5 milyondu. Şu anda nüfus oldukça artmış durumda, dolayısıyla biz yine de tedbirlerimizi aldık. Susuzluk yok. Su vereceğiz merak etmeyin. İstanbul için A, B ve C planlarımız var. Bazen muhalefet, bazı belediyeler, belediye başkanlıkları onları da biz kurtardık. İzmir susuz kalacaktı, biz kurtardık. Manisa’dan Gördes Barajından 2 metre çapında 100.5 kilometre hatla İzmir’e su verdik. Mersin, Tarsus susuzdu, biz verdik. Su deyince mesele bizim mesele. Biz büyük düşünüyoruz. O bakımdan merak etmesin kimse. Bazıları arzu ediyor ki, su kesilsin istiyorlar ama bu su akacak merak etmeyin."
'SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Trakya’yı sağlık merkezi haline getireceklerini kaydederek şöyle konuştu:
"Türkiye’nin 2002'de toplam ambulans sayısı 634’tü. Bakanlığımda 1 yıl dolmadan bizim dağıttığımız ambulans sayısı bin 200. Türkiye bu noktayı yakaladı. Gerek ambulans helikopterleri, ambulans uçakları ile çok farklı bir dinamiği yakaladı. Şehir hastaneleri, bölge hastaneleri ile Trakya’yı bir sağlık merkezi, sağlık turizmi merkezi yapacağız. Tekirdağ’da bu anlamda dinamiği yakalayacak. Önümüzde 1– 2 yıllık sabır gerektiren döneme ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız zaman inşallah Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan, Balkanlardan, büyük oranda sağlıkta oralardan çok daha iyi noktadayız." 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile bir süre basına kapalı olarak görüşen Bakan Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ardından helikopterle Malkara İlçesi’ne geçti.