EDİRNE’Yİ AFRİKA ÜLKESİNE BENZETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Keşan İlçesi’ndeki temel atma töreninin ardından Uzunköprü’ye geçti. Adalet Meydanı’ndaki temel atma ve toplu açılış törene katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’a dönerken, Bakan Eroğlu ise karayoluyla Edirne’ye geldi. Vali Hasan Duruer’i makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ ve Edirne ziyaretini değerlendirerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Valilik toplantı salonunda açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Edirne’nin sokak aralarında çöp ve pislikler gördüğünü belirterek, “Edirne’deki çirkinlikleri görünce, geçen sefer geldiğimde sokak aralarına girdim. Yok böyle bir yer Afrika’daki kabile devletlerinde bile yok böyle. Çok üzüldüm, bugünde valimizle beraber Uzunköprü’de kısa olsun diye yanlış bir yere soktular. İnanın o aradaki çöpleri, pislikleri görünce şaşırdım ya. Böyle bir şey yok. Edirne potansiyeli olan bir şehir, bizim Avrupa’ya açılan kapımız. Buraya artık ellerimizi başımızı iki yanına alıp, düşünmemiz lazım. Biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ama bu işler şehirleşme, dönüşüm, temizlik belediye işleri. Bizim gelip de buradan çöpleri toplayacak halimiz yok. Böyle bir şey yok, emin olun ben Afrika’ya gidiyorum kabile devletlerinde bile böyle bir şey yok yani. Artık belediyenin yeni bir anlayış içerisinde kendisini hazırlaması lazım. Edirne’nin potansiyeli çok yüksek, turizm, kültür, ziraat her şey var burada ama maalesef yağ var, şeker var, un var. Helva yapacak kimse yok yada helva yaparken, şekeri birisi götürüyor. Unu başkası götürüyor, başka manası yok. O bakımdan 30 Mart’ta da netice alır, Edirne’ye hizmet aşkıyla yanıp tutuşan arkadaşlarımız belediye başkanı olur. Resmi kurum olduğu için siyasete girmek istemiyorum” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN SU PROEJESİ SIRRIMIZ”

Gazetecilerin İstanbul’da yaşanacak su sıkıntısına karşılık A, B ve C planları olduğunu açıklayan Bakan Eroğlu’na projenin detayını sormasına üzerine elindeki hava tahmin raporlarını göstererek “O bizim meslek sırrımız, şimdi, bazen 2 baraj yapacağız diyoruz. Biri diyor bende baraj yapacağım. Bizim A, B ve C planlarımız var. Bunlar teknik konu, bakın yağışlarda geliyor” cevabını verdi. 

SANAYİCİLER HİZAYA GELDİ

Ergene Nehri’nin temizlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Eroğlu bölgedeki sanayicilere büyük cezalar kestiklerini belirterek, “Sanayiciler aynı hassasiyeti göstermese bile büyük cezalar var. O kadar sıkıştırıyoruz ki, kaldı ki şuanda sanayiciler hizaya geldi. Onlar birleşti, müşterek atık su arıtma tesisleri yapıldı. Onları biz takip ediyoruz. Bir kısmı borçlanacak ama o kadar parayı toplanamaz diye bir kısmını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veriyor. 3 tesisin Mart ayında içerisinde ihale yapılacak. Diğer ikisinde hazırlıkları yapılıyor. Mevcut atık su arıtma tesisleri var, onlar kontrol ediliyor. Büyük cezalar yazıyoruz şakamız yok kusura bakmasınlar” dedi. Vali Hasan Duruer ile makamında bir süre basına kapalı olarak görüşen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

“OYU BAŞKASINA VERİYORSUNUZ”

Toplantı salonunda partililere seslenen Eroğlu, AK Parti’nin Edirne’den 3 dönemdir istediği oyu alamadığından yakınarak şöyle konuştu:

“Hizmeti biz yapıyoruz, yatırımı biz yapıyoruz ama siz yine oyu başkasına veriyorsunuz. Ben Edirne’ye çok geliyorum bu sefer geldiğimde büyük coşku gördüm. İnşallah ‘tamam’ diyeceğiz artık. Hizmet diyince biz yapıyoruz, vatandaşı kucaklayan, biziz. Bir vatandaşın derdi olduğunda derdini çözen yine biziz. Edirneliler geçen seçime kadar hep oyunu başkasına verdi. Bu sefer inşallah Edirne oyunu hak ettiği başkanına Ahmet Günşen’e güzel başkanına oy vereceğini düşünüyorum.”

“KİMSENİN GİYİMİNE KARIŞMIYORUZ”

Edirne’nin CHP’li belediyesini eleştirerek hizmet yapmadıklarını öne süren Eroğlu, “Edirne’de bunların hizmet yaptıkları yok. Edirne’de bilmişler işte ‘bizim sosyal hayatımıza karışacaklar, şu bu’. Ya kimin sosyal hayatına, giyimine karışıyoruz. Kimin hayat tarzına karıştık şimdiye kadar. Edirneliler lütfen bu çağrımıza kulak versinler” diye konuştu.

Partililerle bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu daha sonra Edirne’den ayrıldı.

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,()-